Bundesliga: Šeškov in Kamplov Leipzig do zmage, Bayern povozil Mainz

STA, J.K.
09.03.2024 18:19

Vodilni Bayer iz Leverkusna ima na lestvici 64 točk. S tekmo več je Bayern zdaj pri 57

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Nogometaši Leipziga, za katerega igrata Slovenca Benjamin Šeško in Kevin Kampl, so v 25. krogu nemškega prvenstva doma ugnali Darmstadt z 2:0 in se začasno pomaknili na četrto mesto lestvice. Bayern München je kar z 8:1 ugnal Mainz. Leipzig je proti zadnjeuvrščenemu Darmstadtu upravičil vlogo favorita in slavil z 2:0. Kevin Kampl je igral do 77. minute, takrat pa je v igro s klopi vstopil Šeško. Domači so povedli v tretji minuti, ko je avtogol zabil Thomas Isherwood. V 50. minuti je končni izid postavil Christoph Baumgartner.

Bayern se je doma znesel nad Mainzem in ga premagal kar z 8:1. Tri gole je dosegel Harry Kane, dva je prispeval Leon Goretzka, po enkrat pa so zadeli še Thomas Müller, Jamal Musiala in Serge Gnabry. Za Mainz je na 1:2 še v prvem polčasu znižal Nadiem Amiri.

Reuters

Kane je s 30 goli prvi strelec lige. Hkrati je postal prvi igralec s 30 zadetki v elitni nemški ligi v svoji prvi sezoni po Uweju Seelerju iz 1963/64. Na preostalih dveh današnjih tekmah sta se Borussia Mönchengladbach in Köln razšla brez zmagovalca (3:3), Augsburg pa je z 1:0 premagal Heidenheim. Ob 18.30 bo še tekma Werder Bremen - Borussia Dortmund. V nedeljo bodo še preostale tekme 25. kroga, in sicer Bochum - Freiburg, Eintracht Frankfurt - Hoffenheim ter Bayer Leverkusen - Wolfsburg.

Vodilni Bayer iz Leverkusna ima na lestvici 64 točk. S tekmo več je Bayern zdaj pri 57, po petkovi zmagi proti Unionu iz Berlina pa ima Stuttgart 53 točk. V boju za četrto mesto ima Leipzig 46 točk, Borussia Dortmund pa 44.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta