Če bodo Kidričani pravi, bodo v Kopru že pripravljeni na fešto šampionov

Borut Planinšič ml.
14.05.2022 10:21

Kdor se bori za obstanek, da še 20 odstotkov več, ve Rok Kronaveter, zato v Ljudskem vrtu nocoj ob 20.15 pričakuje mučenje z Aluminijem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S prijateljskim rokovanjem se je končala divja zadnja tekma Aluminija in Maribora, 10. marca je bilo v Kidričevem 3:3.
Igor Napast

Zaradi novodobnega pravila, da je treba istega dne ob isti uri začeti le tekme zadnjega kroga državnega prvenstva - v bolj romantičnih časih slovenske lige in drugod po svetu je to veljalo celo za zadnje tri kroge -, bodo nogometaši Kopra v ponedeljek že vedeli, ali jim zmaga z Radomljami prinese naslov prvaka. In bo morda na Bonifiki vse nared za primorsko fešto. A za kaj takega bi si najprej Maribor, ki zaostaja za dve točki, a je boljši v medsebojnih tekmah s "kanarčki", v nocojšnjem Tavaresovem prazniku z Aluminijem moral privoščiti nov spodrsljaj.

V Ljudskem vrtu se seveda ne dajo, čeprav razpored - za konec 22. maja Koper gostuje pri Bravu, Maribor pri Muri - ne kaže, da lahko vijoličasti zasučejo sezono. "Veseli me, da še vedno verjamemo, da bomo prvi prišli do cilja. Čeprav ne odločamo sami o svoji usodi, bomo prvi," pravi trener Maribora Radovan Karanović, ki nocoj zaradi rumenih kartonov moštva ne bo smel voditi ob igrišču. Rok Kronaveter se je h kiksu z Bravom vrnil s priznanjem: "Tega ni bilo lahko gledati, manjkala je želja, nismo bili pravi." Dodal je obljubo: "V soboto bomo čisto druga ekipa."

V predzadnjem krogu odpade drama Olimpije in Mure, boj za tretje mesto ni kar tako, a zaradi zmage Kopra v pokalnem finalu so oboji že v Evropi, v kvalifikacijah za konferenčno ligo. Med Domžalami in Celjem gre za lepotne popravke od petega do osmega mesta. Drugače je s tekmo Tabor - Bravo. V šokantni teoriji bi Aluminij, če zmaga v Mariboru, Tabor pa izgubi z Bravom, v zadnjem krogu z zmago doma z vsaj tremi goli razlike ušel Sežancem in neposrednemu izpadu v drugo ligo. Tudi zato je Kronavetru jasno, da Mariborčanom nocoj ne bo lahko: "Iz izkušenj vem, da daš še 20 odstotkov več, ko se boriš za obstanek. To je zadnja priložnost Kidričanov, naredili bodo vse, da se rešijo, a kakovost je na naši strani. Potrditi jo moramo."

Pari 35. kroga I. SNL - danes ob 15. uri: Tabor - Bravo; ob 20.15: Maribor - Aluminij; jutri ob 15. uri: Domžale - Celje; ob 17.30: Olimpija - Mura; v ponedeljek ob 17.30: Koper - Radomlje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta