Evropsko prvenstvo v tekvondoju: Kolajne so se kar lepile na Mariborčane

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
04.05.2022 21:04

Slovenska reprezentanca se je iz Poreča vrnila s polno malho odličij. Mariborskemu delu odprave so pred Športnim centrom Barada priredili prisrčen sprejem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Mariboru se je bleščalo od žlahtnih odličij. 
Igor Napast

Pred dnevi končano evropsko člansko in mladinsko prvenstvo v tekvondoju sloga ITF v Poreču je bilo izjemno uspešno za 31-člansko slovensko reprezentanco. Ta je v konkurenci 593 borcev in bork iz 29 držav osvojila pet zlatih kolajn, s čimer je bila druga najuspešnejša država. Dobršen del so jih osvojili tekmovalci mariborskega kluba Hvarang, v katerem je prvo ime nekdanji as borilnih veščin Tomaž Barada. S skupno osvojenimi enajstimi kolajnami je bila Slovenija četrta najuspešnejša država na prvenstvu.

Zlate kolajne v borbah so osvojili mladinci, Bian Nabernik (do 62 kg), Ali Botonjić (do 75 kg) in Tyra Barada (do 50 kg), ter člana, Žiga Zagoranski (do 63 kg) in Urša Tredin (do 75 kg). Z izjemo Botonjića so drugi štirje prvaki člani TK Hwarang, člana mariborskega kluba sta tudi Timotej Zavec, ki je med člani do 85 kg osvojil srebro, in Urška Gazvoda, ki je med članicami do 62 kg osvojila bron. Poleg tega so predstavniki TK Hwarang odigrali pomembno vlogo pri osvojitvi dveh ekipnih kolajn. Ob tekmovalcih sta bila v slovenski odpravi, ki jo je vodil Aleš Zemljič, kot sodnika še Sebastijan Zemljič in Jan Čreslovnik.

Odlični tekvondoisti mariborskega kluba so danes popoldne v Športnem centru Barada na Teznem doživeli prisrčen sprejem. Ob tekmovalcih mlajših starostnih kategorij in njihovih staršev se ga je udeležil mariborski župan Saša Arsenović, ki je čestital dobitnikom kolajn, jim izročil priložnostna darila, obenem pa se zahvalil staršem za podporo pri športnem razvoju njihovih otrok. O dosežkih v Poreču sta spregovorila Tomaž Barada in Aleš Zemljič. Oba sta izrazila zadovoljstvo nad velikim uspehom reprezentance, ki dokazuje, da se v slovenskem tekvondoju dela organizirano, načrtno in strokovno.

"Zelo sem vesela četrtega naslova mladinske evropske prvakinje. Pot do vrha je bila vsako leto težja. V spominu sta mi ostala predvsem dva naslova, prvi in četrti, slednji tudi zaradi tega, ker je zadnji mladinski, saj bom v prihodnjem letu tekmovala med članicami," je povedala Tyra Barada. Njen oče Tomaž je bil dolga leta v kategoriji do 63 let strah in trepet tekmecev, po njegovih stopinjah gre Žiga Zagoranski: "Tomaž je moj vzornik, težko bom dosegel to, kar je uspelo njemu. V Poreču sem osvojil prvi članski naslov evropskega prvaka, kar je zame izjemen dosežek, saj sem prvič tekmoval med člani. Pot je bila trnova, zelo sem zadovoljen, da sem jo zmogel." S kar šestimi naslovi evropske prvakinje, z dvema mladinskima in štirimi članskimi, pa se lahko pohvali Urša Terdin: "Do tokratnega sem prišla težje, kot sem pričakovala. V polfinalu sem ugnala neugodno Norvežanko, ki me je na zadnjem svetovnem prvenstvu premagala, v finalu pa sem zmagala po podaljšku."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta