Fifa bo vse države pozvala, naj stadion poimenujejo v čast Peleju

STA
02.01.2023 18:03

Pele, edini nogometaš v zgodovini s tremi naslovi svetovnih prvakov, je v četrtek po dolgem boju z rakom umrl v starosti 82 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Mednarodna nogometna zveza Fifa bo vse države na svetu prosila, naj poimenujejo enega od stadionov v čast brazilskemu legendarnemu nogometašu Peleju, je danes na pogrebu pokojnega "kralja" nogometa dejal predsednik zveze Gianni Infantino.

"Vse države na svetu bomo pozvali, naj enega od svojih nogometnih stadionov poimenujejo z imenom Pele," je lokalnim novinarjem povedal Infantino.

(FOTO) Navijači se bodo lahko poslovili od Peleja na Santosovem stadionu

Pele, edini nogometaš v zgodovini s tremi naslovi svetovnih prvakov, je v četrtek po dolgem boju z rakom umrl v starosti 82 let. Danes v Sao Paulu na stadionu njegovega nekdanjega kluba Santosa poteka 24-urna slovesnost.

"Tu smo z veliko žalostjo. Pele je večen. Je svetovna ikona nogometa," je še dodal predsednik Fife.

Fifa je že v petek pred svojim sedežem v švicarskem Zürichu izobesila zastave na pol droga v čast Brazilcu, ki ga je razglasila za najboljšega igralca 20. stoletja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta