(FOTO in VIDEO) Pogačar v kratkih hlačah po španskih cestah pod vodstvom novega trenerja

Uroš Gramc Uroš Gramc
18.12.2023 14:35

Moštvo UAE Emirates, v kateri je vse številčnejša slovenska kolonija, zadnji dni skupnih priprav ob sredozemski obali zaključuje z druženjem z novinarji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uroš Gramc

Kolesarji ekipe UAE Emirates se kot veliko drugih moštev svetovne serije te dni na novo sezono pripravljajo na vzhodni španski obali. Edino intenzivno druženje na kolesih v letu celotne zasedbe so v regiji Alicante pričeli prejšnjo nedeljo in ga zaključujejo ta četrtek. V novih belih dresih kolesari tudi številčna slovenska zasedba, ob prvem kolesarju sveta Tadeju Pogačarju in Domnu Novaku sta zraven Gal Glivar in Anže Ravbar, ki sta člana novoustanovljene razvojne ekipe, v kateri je športni direktor Jan Polanc. Iz avtomobila prvokategornikom še naprej daje navodila Andrej Hauptman, ob njem je kot mehanik Boštjan Kavčnik. 

V avtomobilu na Touru ni lahko, četudi imaš v pelotonu najboljšega kolesarja na svetu.
Uroš Gramc
Uroš Gramc
Gal Glivar je prvič na pripravah ekipe UAE.
Uroš Gramc

Kolesarji so se v več skupinah dopoldne v sončnem in toplem vremenu kar v kratkih hlačah podali na daljši in manj intenziven trening, kot je povedal šef moštva Mauro Gianetti, po kosilu pa jih čaka druženje z novinarji. Pogačarja verjetno čaka kup vprašanj na temo dirke po Italiji in kako jo bo združil s preizkušnjo po Franciji ter morda celo z olimpijskimi igrami. Prireditelji prve tritedenske preizkušnje v letu so včeraj presenetili z novico, da se bo na njej premierno predstavil slovenski šampion. Morda se je zaradi Gira in dveh posamičnih preizkušenj na čas na trening podal s posebnim kronometrskim kolesom. Pri Komendčanu je novost tudi ta, da ima novega trenerja. Njegov zdaj že bivši, Bask Inigo san Milan, je več zadolžitev prevzel pri nogometnem klubu Athleticu iz Bilbaa in ker je skrb za prvega kolesarja sveta zadolžitev za poln delovni čas, za njegovo formo po novem skrbi 37-letni Španec Javier Sola. Ta se je ekipi Emiratov pridružil lani, doslej je treniral Domna Novaka, Italijana Diega Ulissija in Britanca Adama Yatesa. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta