(FOTO in VIDEO) Šok za navijače Liverpoola in širše: Klopp bo trener le še do konca sezone

M.St.
26.01.2024 12:11

Ikonični Nemec, ki je na Anfiled vrnil naslov angleških pravkov, osvojil pa je tudi ligo prvakov, je sporočil, da se predčasno umika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovo je prišlo nepričakovano hitro. 
Epa

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je danes dopoldan šokiral angleško in svetovno nogometno javnost, predvsem pa navijače kultnega kluba z Anfielda, ko je oznanil, da se konec leta umika s trenerskega mesta. 56-letni Nemec bo redse vodil do konca sezone. "Zmanjkuje mi energije," je priznal in dodal, da je za odločitev vedel že dlje časa, a jo je na neki točki moral objaviti. "Po vseh teh letih, ko sta rasla ljubezen in spoštovanje do kluba, do navijačev, vsem dolgujem resnico, in to je resnica," je sklenil Klopp. Ali bi bila lahko v ozadju umika kakšna nesoglasja z lastniki in vodstvom kluba, trenutno ni znano.

Dve leti nazaj je pogodbo sicer podaljšal do leta 2026. Liverpool je prevzel oktobra 2015. Z njim odhaja tudi celoten trenerski štab. Ali bo še trener? V prvem odzivu odgovora na to vprašanje ni imel, je pa odločno zatrdil: "V Angliji nikoli več ne bom vodil nobenega drugega kluba."

Naslov evropskih prvakov v Madridu, maj 2019.
Carl Recine
Liverpool je vodil od oktobra 2015.
Reuters

Po letih globoke krize, ko je Liverpool 30 let zaman lovil novi naslov angleškega prvaka, je Klopp titulo vrnil na Anfield in postal ikonična figura, zanetil je novo evforijo. Njegovi pozdravi navijaški tribuni po zmagah so postali legendarni. Osvojil je tudi vse ostale pokale, ki jih je z rdečimi iz mesta Beatlesov lahko, tudi naslov evropskih klubskih prvakov v Champions League. Klopp nikoli ni imel težav s tem, da je svoje mnenje, tudi o političnih in širših družbenih zadevah, povedal neposredno in brez dlake na jeziku. Znamenit je postal njegov stavek, ko je prišel v mesto ob reki Mersey, da se morajo navijači in vsi v klubu spremeniti iz "dvomljivcev v tiste, ki verjamejo". V veliki meri mu je uspelo preobraziti Liverpool, da je ponovno postal konkurenčen tudi za največje tekme. 

Seveda so se takoj začele špekulacije, kdo bi ga lahko nasledil, na vrhu želja navijačev in za zdaj tudi stavnic nogometnih poznavalcev je nekdanji zvezni igralec Liverpoola Xabi Alonso, ki letos sijajno vodi Bayer iz Leverkusna. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta