(FOTO) Maribor po reviji golov v Ljudskem vrtu skočil na prvo mesto na lestvici

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
07.11.2020 19:57

Vijoličasti so v 11. krogu na tekmi preobratov s 4:3 premagali Domžale

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Veselim se. Ni pomembno, ali je iz ofsajda ali ne, glavno, da je gol," pravi Matko.
Igor Napast
Aljoša Matko je postavil končni rezultat.
Igor Napast

Tokrat priliožnosti za skok na vrh lestvice niso zapravili. Nogometaši Maribora so na prvem mestu v prvi ligi ujeli Muro, ki je odnesla točko iz Sežane, in Koper, ki je v Ljubljani z 2:1 premagal Olimpijo. Vijoličasti so dobili tekmo 11. kroga v Ljudskem vrtu. In to kakšno! Sedem golov je padlo, Štajerci pa so na dvoboju preobratov slavili s 4:3, po Aluminiju premagali še Domžale, prvič v sezoni povezali dve zmagi zapored.

Z lepo gesto se je pred začetkom izkazalo vodstvo mariborskega kluba, poskrbelo za darilo ob častitljivem jubileju Domžal. Sto žog sto podarili klubu, ki je ravno danes obeležil stoletnico delovanja. Veliko uspehov, se je glasila čestitka Mariborčanov stoletniku. "Pa če lahko jutri začnete," je hudomušno pristavil uradni napovedovalec v Ljudskem vrtu. No, ekipa, ki jo s klopi vodi eden od  junakov prve mariborske uvrstitve v ligo prvakov, Dejan Djuranović, "želje" ni spremenila. Prvi nevarni napad je spremenila v gol. Sven Šoštarič Karić je natančno podal z leve strani, napadalec Dario Kolobarić pa je z glavo žogo preusmeril v gol. V 11. minuti so Domžale zagrabile vodstvo.

Igor Napast

Maribor v prvem polčasu odgovora ni sestavil. Vsaj učinkovitega ne. Še najbližje je bil Jan Mlakar, z glavo je poskusil, ko mu je z desne strani žogo serviral Martin Milec, a jo je preusmeril mimo gola. Domžale so bile blizu drugega zadetka. Kolobarić je ravno dovolj zmotil Ažbeta Juga, da je prestregel njegovo podajo, a se je vratar vijoličastih še dovolj zgodaj vrnil k črti, da je ulovil napadalčev strel.

Igor Napast
Igor Napast

Na začetku drugega dela je trener Maribora Mauro Camoranesi zamenjal postavitev, branilca Nemanjo Mitrovića, ki je že v prvem polčasu čutil bolečine v nogi, zamenjal s krilnim napadalcem Aljošo Matkom, nogometaše razporedil v sistem 4-2-3-1. Izplačalo se je. Devet minut je bilo dovolj, da je Maribor sestavil preobrat. Po hitri akciji na desni strani je za učinkovit zaključek poskrbel Rudi Požeg Vancaš, pred črto pospravil žogo v mrežo za 1:1.

V 54. minuti se je Belokranjec izkazal še z asistenco. Z leve strani je našel Jana Mlakarja, napadalec se je spretno obrnil in z močnim strelom zatresel za 2:1. A sanjski štart vijoličastih v drugi polčas ni dotolkel ekipe iz Ljubljanske kotline. V 58. minuti je Tonči Mujan udaril z leve strani. Morda je želel podati, a njegov poskus z levico se je spremenil v strel, ki je presenetil slabo postavljenega Juga. V stilu Milana Osterca je hrvaški krilni napadalec zadel za 2:2.

Igor Napast

Pa to ni bilo vse, kar so nogometaši, ki so bili zaradi številnih okužb v moštvu dva tedna brez tekem, pripravili za gostovanje v Ljudskem vrtu. V 66. minuti so Domžale zagrabile novo vodstvo. Sven Šoštarič Karić se je po kotu dokopal do žoge in natančno sprožil z roba kazenskega prostora. Mariborčan v domžalskem dresu se gola ni razveselil, gostitelji pa so protestirali pri sodniku. Prepričani so bili, da je sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Amirja Karića igral z roko, a sodnik Roberto Ponis se ni oglasil.

Ivanka Mežan, prejemnica letošnje nagrade Ita Rina
Robert Balen

Strelska revija se še ni zaključila. Maribor se je vrnil v 75. minuti, ko je po pingpongu v kazenskem prostoru žogo za hrbet vratarja Ajdina Mulalića preusmeril Špiro Peričić. Osrednji branilec je zadel za 3:3. Dalmatinec je napovedal še en preobrat. Deset minut kasneje ga je zaključil Aljoša Matko. Na svoji prvi tekmi po oktobrskem reprezentančnem premoru, ko se je okužil z novim koronavirusom, je 20-letnik dosegel svoj drugi gol v sezoni.

Igor Napast
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta