(FOTO) Maribor remiziral z Bravom in po 15 letih prvenstvo končal nižje od drugega mesta

Miha Dajčman Miha Dajčman
20.05.2023 17:10

Vijoličasti so se na zadnji tekmi sezone z ljubljanskim Bravom razšli z 1:1. Mariborčani so po sezoni 2007/2008 prvenstvo prvič končali nižje od drugega mesta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koreografija viol na začetku tekme.
Sašo Bizjak

Maribor je sezono zaključil z nedoločenim izidom proti Bravu in prvič po sezoni 2007/2008 sezono končal nižje od drugega mesta na prvenstveni lestvici. Celjani so v Ljubljani z 2:0 premagali Olimpijo, ki je osvojila prvenstvo in pokalni naslov, ter si s tem zagotovili igranje v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo. Podprvaki so v zadnjih devetih krogih nanizali devet tekem brez poraza in pet zaporednih zmag.

Trener Maribora Damir Krznar je imel proti Šiškarjem ob številnih poškodbah (Josip Iličić, Ažbe Jug, Marko Božić, Aljaž Antolin, Altin Kryeziu, Gregor Sikošek in Aleks Pihler) in kaznovanih igralcih (Martin Milec in Rok Sirk) za igro znova na voljo Marka Tolića, ki je začel tekmo. Prvi polčas ni postregel z veliko zanimivega dogajanja na zelenici. Pri vijoličastih je bil na začetku tekme najbolj aktiven Ivan Brnić, ki je poskušal z dvema streloma v prvih petnajstih minutah. Lepo priložnost je imel v 23. minuti Arnel Jakupović, vratar Brava je žogo odbil v kot. V 40. minuti se je okoli 4000 gledalcev v Ljudskem vrtu razveselilo gola Maribora. Ignacio Guerrico je podal na rob kazenskega prostora, Matija Kavčič pa je žogo poslal v svojo mrežo. Toda po odzivu VAR-a se je sodnik odločil, da gola ne prizna zaradi prekrške Guerrica nad Benom Selanom nekaj trenutkov pred golom.

Mariborčani so bili za odtenek podjetnejši tudi v drugem delu. V vodstvo je vijoličaste popeljal Ivan Brnić, ki je v 62. minuti v kazenskem prostoru prefinjeno zaključil akcijo po podaji Roka Kronavetra. V 79. minuti pa so Ljubljančani izenačili. Gostitelji so Denisu Bušnji pustili preveč prostora na levi strani igrišča, sprehodil se je v kazenski prostor in z natančnim strelom premagal Sama Pridgarja. Maribor je imel v sodnikovem podaljšku priložnost za zmago, Rok Kronaveter je neoviran zgrešil vrata Brava.

Maribor sezono v prvi ligi zaključuje z 18 zmagami, 7 remiji in 10 porazi. 

Sašo Bizjak
"Za ekipo, kot je Maribor, je bilo nihanj v predstavah res preveč, to moramo popraviti," pravi Damir Krznar (desno).
Sašo Bizjak
Maribor - nogomet - NK Maribor in nk Bravo - Ivan Brnič
Saso Bizjak
Sašo Bizjak
Jan Repas
Saso Bizjak
Sašo Bizjak
Maribor - nogomet - NK Maribor in nk Bravo -
Saso Bizjak

Odzive po tekmi bomo objavili na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta