(FOTO) Matko priigral zmago Celju nad Mariborom, ki je doživel deseti prvenstveni poraz in izgubil drugo mesto

Miha Dajčman Miha Dajčman
29.04.2023 22:13

Na 111. štajerskem derbiju so Celjani s 3:1 premagali brezvoljen Maribor in na lestvici prehiteli vijoličaste, ki v zadnje tri prvenstvene kroge vstopajo s tretjega mesta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Štajerski derbi si je ogledalo dobrih 2000 ljudi,
Sašo Bizjak

Pred tekmo Maribora in Celja je bilo jasno, da sta obe ekipi že uvrščeni v evropska tekmovanja, saj je Bravo v 33. krogu na Fazaneriji premagal Muro, Domžale pa so se z Gorico razšle z 1:1. Štajerski derbi je tako odločal o tem, kdo bo v zadnje tri prvenstvene kroge krenil z drugega mesta.

Trener Maribora Damir Krznar se je odločil za dve spremembi v prvi postavi. Namesto Ažbeta Juga je tekmo začel Menno Bergsen, na mestu osrednjega branilca pa je Svena Šoštariča Karića zamenjal Luka Uskoković. V kadru za tekmo je bil znova Rok Kronaveter, s tribune pa je tekmo spremljal Josip Iličić, ki ima še vedno težave z zadnjo stegensko mišico. 

Dvoboj so bolje začeli Celjani. Gostitelji so mrežo vijoličastih prvič zatresli v 20. minuti, a je sodnik Aleksander Matković gol Žana Karničnika razveljavil zaradi prepovedanega položaja Luke Bobičanca. V 25. minuti so grofje povedli. Po kotu Denisa Popovića je strel Damjana Vukliševića Bergsen odbil v vratnico, žoga se je odbila do branilca Celjanov, ki je dosegel četrti gol v sezoni. Obe ekipi sta si v prvem delu priigrali še nekaj priložnosti, a bili v zaključkih nenatančni.

Celje - Nogomet Nk Celje in Nk Maribor -
Saso Bizjak

Celjani so se novega gola razveselili v 57. minuti, znova je zadel Karničnik, še drugič na tekmi pa je bil Korošec v prepovedanem položaju. Dve minuti kasneje pa je Maribor, ki je bil do takrat v drugem delu nenevaren, izenačil. Marko Tolić je podal z leve strani, Hrvat je vpisal 13. asistenco v prvenstvu, celjskega branilca Vukliševića pa je v kazenskem prostoru krepko preskočil Žan Vipotnik in dosegel 19. prvenstveni gol. 

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Maribor je nadaljeval podjetneje, Vipotnik je v 63. minuti s silovitim strelom stresel prečko gola gostiteljev. Kratka mariborska pobuda je prebudila Celjane. V 65. minuti je Aljoša Matko po podaji Popovića preigraval v kazenskem prostoru in osmešil obrambo vijoličastih. Nekdanji vijoličasti bojevnik je suvereno zaključil napad. V 91. minuti je Matko na drugi strani kazenskega prostora ponovil vajo in dosegel deseti gol v tej sezoni.

Sašo Bizjak
Celje - Nogomet Nk Celje in Nk Maribor -
Saso Bizjak

Celjani so 16. zmago v sezoni na lestvici za eno točko prehiteli Maribor in se povzpeli na drugo mesto. Vijoličasti, ki so bili na štajerskem derbiju na Stadionu Z'dežele brez volje in zanosa, so izgubili desetič v tej sezoni prve lige.

Odzive po tekmi bomo objavili na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta