(FOTO) Nič več srečni Guimaraes: Celje s porazom začelo popotovanje v konferenčni ligi

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
02.10.2024 18:25

Nogometaši Celja poraženi na svoji prvi jesenski tekmi v Evropi, nekdanji klub Zlatka Zahoviča je bil boljši s 3:1.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjani se tokrat niso izognili portugalski klofuti.
EPA

Lanski scenarij se ni ponovil. Nogometaši Celja so se v portugalskem Guimaraesu odrezali precej slabše kot pred letom, ko so v drugem krogu kvalifikacij končali pot Vitorie proti konferenčni ligi. Žreb je kluba tokrat povezal v prvem krogu skupinskega dela tretjega najmočnejšega Uefinega tekmovanja, nekdanji klub Zlatka Zahoviča pa je bil boljši s 3:1.

Z zdesetkanim kadrom so Celjani dočakali ognjeni krst v skupinskem delu katerega od evropskih tekmovanj. Brez poškodovanih Žana Karničnika in Marka Zabukovnika so odpotovali na Portugalsko, zaradi rdečega kartona na kvalifikacijski tekmi proti Pjuniku ni smel nastopiti Mario Kvesić … Rezultat? Trenerju Albertu Rieri so na klopi ob dveh vratarjih družbo delali le štirje igralci v polju.

Hugo Delgado

Tudi na igrišču se za slovenske prvake ni začelo nič kaj obetavno. V sedmi minuti so se znašli v zaostanku. Brazilski krilni napadalec Kaio Gaspar je že na sredini igrišča začel preigravati in mimo četice grofov odbrzel vse do vratarja. Matjaž Rozman je njegov strel še odbil, a v lovu na žogo je bil najhitrejši Samu in jo pospravil v mrežo. Napadalni vezist je s prvencem za klub, v katerega se je preselil v tem poletju, poskrbel za vodstvo Vitorie.

EPA

Ko se je zazdelo, da se Celje prebuja – s strelom z bližine je zapretil Aljoša Matko -, je šesta ekipa portugalskega prvenstva udarila še enkrat. V 36. minuti je bila celjska obramba izigrana. Bruno Gaspar je pobegnil, podal z desne strani, neovirani Gustavo Silva pa je le iztegnil nogo in pospravil žogo v mrežo. 

EPA

Strel Svita Sešlarja z razdalje v začetku drugega polčasa ni obrnil razmerja moči na igrišču, Portugalci so bili precej bolj nevarni. Najprej Rozman, nato pa še Matko, ki je žogo izbil z golove črte, sta sicer ustavila Kaia Cesarja, a v 62. minuti je obramba spet kapitulirala. Po celjskem kotu je Vitoria izpeljala protinapad. Prve priložnosti ni izkoristila, so ji pa gostje omogočili še drugo in Tiago Silva je zadel za 3:0. Zmaga je bila zapečatena, je pa Celje prekinilo Vitorijin niz iz kvalifikacij, kjer na šestih tekmah ni prejela niti enega gola. Sedmo ničlo v obrambi ji je preprečil Aljoša Matko, ki je v sodniškem podaljšku natančno udaril z desne strani.

EPA

Da je bila Vitoria preprosto boljša, je po tekmi priznal strelec edinega celjskega zadetka. "Manjkalo nam je odločnosti, izgubljali smo žoge. Na koncu sem zadel, tega sem vesel, bi bila pa zmaga slajša," je za Sportklub povedal Aljoša Matko. Drugo slovensko predstavnico v konferenčni ligi, Olimpijo, prva tekma čaka jutri ob 18.45, ko bo gostovala pri nemškem bundesligašu Heidenheimu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta