Goran Dragić v Jordanovem slogu razveselil navijače: Vrnil sem se!

M. R., STA
05.08.2022 16:21

Slovenski košarkarski as Goran Dragić je na twitterju objavil dobro novico. Igral bo za slovensko reprezentanco.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred petimi leti, ko je slovenska reprezentanca osvojila evropski naslov, je bil Goran Dragić kapetan ekipe.
Reuters

Na twitterju je zapisal: "Vrnil sem se." (slov. "I am back"). S tem je uporabil besede enega največjih košarkarjev na svetu, Američana Michaela Jordana, ki se je s tem sloganom vrnil po prvi prekinitvi igranja košarke.

Dragić je objavil fotografijo s pokalom z EP 2017, ko so bili Slovenci prvaki, njegov tvit pa so nato povzeli še na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) in prav tako v angleščini pripisali Happy day today (Danes je srečen dan).

Goran Dragić je po vrnitvi v ekipo, ko je navdušil slovenske navijače na kvalifikacijski tekmi za SP s Hrvaško v Stožicah, obljubil, da bo kmalu sporočil svojo odločitev o morebitni vrnitvi v izbrano vrsto.

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je Gorana Dragića uvrstil na širši seznam igralcev za EP. Kot je nedavno dejal direktor reprezentance Matej Likar, so Dragiću zaradi osebnih obveznosti v ZDA - ta teden je uradno podpisal pogodbo z novimi delodajalci iz Chicaga - dali še nekaj dodatnih dni časa, da sporoči svojo odločitev. "Na Gorana bomo počakali do konca tedna, ko se vrne iz ZDA. Odločitev je povsem njegova, le upamo lahko, da bo takšna, kot si vsi želimo," je ob tem dejal Likar.

Dragićev nastop na kvalifikacijski tekmi za SP s Švedsko 3. julija, ki so jo Slovenci dobili s 84:81, tako le ni bil zadnji v državnem dresu. Je pa že takrat postal najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance, samo na tisti tekmi je dal 20 točk, skupno pa je od leta 2006, ko si je prvič nadel dres članske reprezentance, po podatkih Košarkarske zveze Slovenije zbral 81 nastopov na uradnih tekmah in dosegel 1581 točk. S tem je prehitel Jako Lakoviča (1564), ki ostaja rekorder po številu nastopov na uradnih tekmah (86). Tretji je Teoman Alibegović (1447), četrti Zoran Dragić (1241), peto mesto pa si s 1199 točkami delita Rašo Nesterović in Boštjan Nachbar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta