Ilka Štuhec neposredno pred začetkom sezone izgubila enega od pomembnih sponzorjev, Darja Črnko: Športniki so samo številke

Bojan Bauman Bojan Bauman
09.11.2020 08:00

Ilka Štuhec nima več pomembnega sponzorja - Milke. Vodjo njene ekipe je ob tem zmotil še način, kako je multinacionalka odpovedala sodelovanje: s sporočilom po mejlu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ilka Štuhec ne bo več nosila znamenite vijolične čelade.
Valdrin Xhemaj

Ilka Štuhec je neposredno pred začetkom sezone izgubila enega od pomembnih sponzorjev - Milko. Tako je v tej sezoni ne bomo več spremljali z značilno obarvano čelado, s katero je v zadnjih letih dosegla večino zmag v svetovnem pokalu. Vodjo Ilkine ekipe Darjo Črnko smo prosili za razlago in za opredelitev izgube enega največjih sponzorjev.

"Način, kako so nam sporočili prenehanje sodelovanja z nami, je bil ful kmečki. Odločitev smo prejeli po mejlu, in to v trenutku, ko smo bili prepričani, da bomo sodelovali tudi v tem letu. Mislim, da je pogodba sicer potekla, toda v vsakem takem dokumentu na koncu piše, da je odpovedni rok tri mesece. Oni nam do zadnjega niso sporočili nič, kot niso sporočali niti v prejšnjih letih. Vedeli pa smo, da so sodelovanje odpovedali nekaterim drugim vrhunskim tekmovalkam. A smo kljub temu računali, da bodo z nami sodelovali še naprej. Tak način je za tako resno firmo, kot je Milka, zelo neresno početje. Zame pa je to dokaz, da so športniki zanje samo številke.

Izpad denarja se bo poznal, a zaradi tega ne bomo krnili letošnjega programa. Le Ilki bo na koncu ostalo nekaj manj denarja. Tako velikega sponzorja nadomestiti v zadnjem trenutku je problem. Napis na Ilkini čeladi pa ne more biti poceni. Ob tej slabi izkušnji bi želela pohvaliti trenutno sodelovanje s slovensko smučarsko zvezo. To sedaj poteka korektno. Kar se dogovorimo, že nekaj let drži. Z njimi je sedaj lepo sodelovati. No, nekoliko me moti samo, da se je treba vsako leto dogovarjati na novo. Dobro, eno leto nekaj dobimo, drugič izgubimo, pogajanja pa so korektna in kulturna." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta