(INTERVJU) Sani Bečirović: V evroligi bi mi bili 'kanonfuter'

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
29.04.2023 06:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sani Bečirović bi si v minulih letih želel več pomoči Olimpije na državni, politični ravni, da bi se enakovredno kosal z beograjskima velikanoma.
Sani Bečirović bi si v minulih letih želel več pomoči Olimpije na državni, politični ravni, da bi se enakovredno kosal z beograjskima velikanoma.
Robert Balen
Iz Slovenske Bistrice prek mariborskih Ovnov in Pivovarne Laško do Olimpije in evropskega klubskega prvaka, bolonjskega Kinderja. Kariera MVP-ja evropskih prvenstev do 18 in do 20 let Sanija Bečirovića je bila šolski prototip, kako napredovati do vrha. A potem se je ustavilo. Poškodba kolena, bakterijsko vnetje, gnojitev noge … Ne le kariera, tudi normalno življenje je bilo na kocki. A Sani je po dveh letih premora premagal črnoglede zdravniške napovedi in se vrnil še močnejši. V najmočnejše klube. Climamio, Benetton, CSKA in Panathinaikos, s katerim je pod vodstvom Željka Obradovića osvojil naslov v evroligi 2007. Takrat se je z grškim velikanom spletla posebna vez - klub mu je kljub pomanjkanju tovrstnih izkušenj leta 2015 ponudil priložnost, da kot pomočnik (srbskemu selektorju) Aleksandru Đorđeviću vodi ekipo, a neuspešna epizoda se je po nekaj mesecih končala. Nič zato; dokaz, kako Grki cenijo Sanija, je nova ponudba – po štirih letih opravljanja vloge športnega direktorja pri Cedeviti Olimpiji bo to v naslednji sezoni počel zanje. Še prej pa je za Večer podčrtal dosedanje delo pri ljubljanskih zelenih ter se spomnil dosedanjih epizod pri nekoliko temneje obarvanih grških zelenih.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta