Iz tabora Fenerbahčeja: Turki pomislili na Čeferinov vpliv

Miha Dajčman Miha Dajčman
17.08.2023 07:00

Pred medije sta stopila trener Fenerbahčeja Ismail Kartal in slovenski reprezentant Miha Zajc. Prvi je odgovarjal tudi na vprašanje o Čeferinovi morebitni pomoči Mariboru, Zajc pa se je z nasmehom spominjal derbijev ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Zajc se je sinoči v Ljudskem vrtu ograval v družbi Edina Džeka.
Miha Zajc se je sinoči v Ljudskem vrtu ograval v družbi Edina Džeka.
Sašo Bizjak

Nasmejan je v konferenčno sobo Ljudskega vrta stopil Miha Zajc. Če je to njegovo domače mesto, je slovenskega reprezentanta vprašal trener Ismail Kartal, ki je minulo poletje izrazito vplival na to, da je nogometaš iz Šempetra pri Gorici podpisal novo pogodbo s Fenerbahčejem. "Ne, smo v moji državi," je pred začetkom tiskovne konference Turku pojasnil Primorec. Bržkone se mu je smejalo, ker ga bodo na današnji tekmi v živo spremljali številni sorodniki in prijatelji. "Za njih bo to verjetno najbližje gostovanje Fenerbahčeja," je dejal Zajc. Vezist je lahko delno razbremenjen tudi zaradi prednosti dveh golov s prve tekme v Carigradu, ko je po le desetih dneh treninga z ekipo začel tekmo in odigral 66 minut: "Pred nami je težka tekma. Na prvi smo videli, česa je Maribor sposoben. Zato smo se dobro pripravili. Poskusili bomo odigrati kar najbolje, da zmagamo in se uvrstimo v naslednji kvalifikacijski krog. Lepo je biti nazaj doma, v svoji državi. Vedno je lepo igrati pred slovenskimi navijači. Maribor je velik klub, v preteklosti so bili odlični v evropskih tekmovanjih. Zagotovo bo tekma težka."

Proti Mariboru je Zajc v slovenskem prvenstvu igral na 16 tekmah, v dresu Olimpije je 8. avgusta 2016 v Ljudskem vrtu dosegel tudi gol: "Zagotovo je zdaj malce drugače. Ko igraš za Olimpijo, je to največji slovenski derbi, rivalstvo je zagotovo prisotno. Tudi ko igraš proti slovenskemu klubu v Evropi, so brez dvoma drugačni občutki kot proti drugim ekipam. Zmeraj so malce večja pričakovanja, hočeš se dokazati v boljši luči. Še posebej, ko igraš v Sloveniji, pred slovenskimi navijači. Veselim se tekme in upam na naš najboljši izid."

Nekdanji član zeleno-belih si je v torek zvečer ogledal obračun Galatasaraya in Olimpije: "Olimpija se je pokazala v dobri luči. Pokazala je dober nogomet, se dobro zoperstavila favoriziranemu tekmecu. Žal se ni izšlo po njihovih željah. Ampak mislim, da so lahko zadovoljni in da lahko gredo z dvignjeno glavo gredo v naslednje evropske obračune."

Ko se je Fenerjev zvezni nogometaš odpravil na trening, je nekaj besed o Mariboru spregovoril tudi Kartal: "Dobro smo se pripravili na Maribor. Na prvi tekmi smo videli, kako dobro so organizirani. Podrobno smo jih morali analizirati, saj so na prvi tekmi dokazali, da so lahko zelo nevaren nasprotnik. Morali bomo biti osredotočeni, kot da se dvoboj začenja z 0:0 in ne z našo prednostjo 3:1. Pred svojimi navijači bo Maribor skušal iztržiti čim več. Toda prepričan sem, da se bomo domov vrnili z napredovanjem." Ob tem je priznal, da so vijoličasti v Carigradu prvih 25 minut nadzirali tekmo, po nekaj njegovih taktičnih spremembah pa so pobudo prevzeli igralci Fenerbahčeja. Kako biti uspešen tudi na drugi tekmi, ni želel razkriti, prav tako ni veliko razpredal po provokativnem vprašanju turškega novinarja o tem, da bi lahko imeli Mariborčani pomoč sodnikov, saj je predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Slovenec Aleksander Čeferin: "Ne razmišljam o tem. Verjamem, da bosta obe ekipi športni. Ekipa, ki bo bolj tekmovalna, željna in boljša, bo napredovala. Če bo to uspelo nam, bomo napredovali mi." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta