Jan Oblak v ligi prvakov: "Majhna pošast" že straši Nemce

BPM, STA
15.03.2024 16:55

Jan Oblak z Atleticom v četrtfinalu lige prvakov nad dortmundsko Borussio. Finale pred finalom: rekorder Real proti branilcu naslova Manchester Cityju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če opravijo z Borussio, gredo Jan Oblak in kolegi nad PSG ali Barcelono.
Reuters

Jan Oblak, junak zmage nogometašev Atletica nad Interjem po enajstmetrovkah v osmini finala lige prvakov, je najprej pobral vse pohvale in priznanja. Zadnja nagrada: razglašen je za igralca tedna v ligi prvakov. Kmalu bo pred novo evropsko nalogo: kako opraviti z dortmundsko Borussio v četrtfinalu. Žreb je Madridčanom namenil tekmeca, proti kateremu bodo favoriti. Ne nazadnje je trener Borussie Edin Terzić Atletico opisal takole: "Majhna pošast, ki jo je težko premagati, posebno v izločilnih bojih." V bobnu pa je prežalo še kup strašljivih imen ...

Harry Kane, bivši nogometaš Tottenhama, se z Bayernom vrne v London, v četrtfinalu gre nad Arsenal. Angleže je zajelo nelagodje: zadnje tri tekme proti Bavarcem so izgubili z 1:5. Barcelona se bo proti PSG-ju spominjala najbolj norega nogometnega come-backa: pred sedmimi leti je v Parizu v osmini finala izgubila z 0:4, potem pa doma zmagala s 6:1. A to bo res le spomin, Barca je ta hip prešibka za takšne vragolije in Kylian Mbappe v sijajni formi bi zanjo lahko bil previsoka ovira. Pa še redki poznajo Katalonce bolje od trenerja Parižanov Luisa Enriqueja - za Barcelono je igral osem let, bil tri leta njen trener.

Finale pred finalom bo spopad madridskega Reala in Manchester Cityja. Realovcem, rekorderjem s 14 naslovi evropskega prvaka, ki jim je precej škripalo v osmini finala proti Šeškovemu in Kamplovemu Leipzigu, je najbrž zaledenela kri v žilah, ko so na žrebu dobili branilce naslova. Spet. Kluba se bosta udarila tretjo sezono zapored. Predlani so polfinalni obračun s čudežnim povratkom sicer dobili Madridčani. Toda lani jih je v polfinalu City povozil s skupnim rezultatom 5:1.

Na sedežu Uefe v Nyonu so izžrebali tudi para polfinala. Če Oblak in kolegi opravijo z Nemci, gredo na boljšega iz dvoboja PSG - Barcelona. Arsenal ali Bayern pa trči na Real ali City. Tekme četrtfinala bodo 9. in 10. ter 16. in 17. aprila, polfinalne 30. aprila in 1. maja ter 7. in 8. maja. Finale bo 1. junija v Londonu.

Še enega Slovenca smo imeli v dnevu za evropski nogometni žreb. Miha Zajc je s Fenerbahčejem, avgusta lani krvnikom Maribora, v četrtfinalu konferenčne lige. Turški klub se bo pomeril z grškim Olympiakosom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta