Kamničani želijo zriniti ACH s prestola

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
29.09.2020 09:00

Izkušeni korektor Mitja Gasparini je imel največ zaslug, da je Calcit s 3:2 premagal odbojkarje Merkurja Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čeprav je Ahmed Ikhbayri dosegel 26 točk, Mitja Gasparini 23, se je zmage v dvorani Tabor veselil slednji.
Sašo Bizjak

Ko se je eden naših najboljših odbojkarjev, 36-letni in 202 centimetra visoki korektor Mitja Gasparini, po izbruhu koronavirusa iz Japonske, kjer je nazadnje igral, z družino vrnil domov, je tuhtal, kje naj nadaljuje športno pot. Pri tem je v mislih imel predvsem družino, soprogo Deborah ter hčeri Galo in Anabell, ki je dobro desetletje hodila z njim po svetu. "Tujina me zaradi virusa ni posebej privlačila. Želja, da se z družino ustalim v Sloveniji, je bila veliko večja. In ko je prišla ponudba vodstva kamniškega kluba Calcit, da zaigram za ta gorenjski klub, nisem omahoval. Sprejel sem jo in po enajstih letih spet zaigral v slovenski ligi. Od takrat, ko sem šel na tuje, sem slovensko ligo spremljal le bežno. Sedaj imam možnost, da ligo in klube, ki igrajo v njej, spoznam bolj podrobno," je pogovor začel Mitja Gasparini.

​Izolčan, ki je z reprezentanco osvojil srebrni kolajni na evropskih prvenstvih leta 2015 v Sofiji in leta 2019 v Parizu, njen član pa je bil tudi leta 2018, ko je v Firencah in Bologni Slovenija prvič zaigrala na svetovnem prvenstvu.

Calcit je bil dobra izbira

Gasparini je zadovoljen, da nadaljuje odbojkarsko pot pri Calcitu. Ve, da je bil gorenjski klub v minulih letih večkrat v igri za naslov prvaka, a mu je vselej spodrsnilo v tekmah proti ljubljanskemu ACH Volleyju.

"V Calcitu sem se dobro znašel. Trdo treniramo, v Gregorju Jerončiču, nekdanjemu vrhunskemu slovenskemu odbojkarju, imamo odličnega trenerja. Zato verjamem, da bomo izpolnili želje klubskega vodstva. Ljubljančani so se, podobno kot mi, občutno okrepili. Tako bo boj za naslov prvaka zelo zanimiv in negotov. Čeprav sta za nami šele dva prvenstvena kroga, sem spoznal, da je konkurenca v ligi zelo zahtevna. Pri tem imam v mislih predvsem Salonit Anhovo in Merkur Maribor. Imata zelo spodobni igralski kader z nekaj tujci. Ekipi igrata kakovostno odbojko. Tudi sicer je kakovost slovenske klubske odbojke na visoki ravni, k čemur smo prispevali tudi nekateri reprezentanti, ki smo se vrnili v domovino, in uveljavljeni tuji odbojkarji," je prepričan Gasparini.

Sami so si zakuhali godljo

Kamničani so v tekmi proti Merkurju Maribor v dvorani Tabor vodili v nizih 2:0, odpor Štajercev so strli šele v petem nizu. Veliko je k temu prispeval izkušeni Gasparini, eden najboljših izvajalcev začetnih udarcev na svetu, ki mu v prvem in drugem nizu ni veliko uspevalo, v nadaljevanju tekme pa se je razigral in popeljal Calcit k zmagi. "Sami smo si zakuhali godljo, tako da smo zmago morali reševati v petem nizu. Potem ko smo v tretjem nizu zapravili občutno vodstvo in dovolili, da so se gostitelji razigrali. Ustavili smo jih šele v končnici tekme. Zase lahko rečem, da sem vesel, ker sem bil v odločilnih trenutkih zelo zbran in sem iz minute v minuto igral na višji ravni. To pomeni, da pri 36 letih še nisem za staro šaro. Ekipa trenerja Sebastijana Škorca, ki je velik motivator, je dokazala, da se je sposobna boriti za mesta pri vrhu lestvice," Gasparini ni skoparil s pohvalami na račun mariborskih odbojkarjev. ​Ekipa Calcita je v dveh prvenstvenih tekmah iztržila štiri točke po dveh zmagah 3:2. "Pomembno je, da smo v obeh tekmah, proti Triglavu in Mariboru, zmagali. Resda šele po petih nizih, a tega ne jemljem kot neuspeh. ACH je v gosteh celo doživel poraz proti Salonitu. To pomeni, da v ligi ni lahkih tekmecev. Prvenstvo bo dolgo. Ne glede na to, Calcit meri na naslov prvaka," je pogovor sklenil Mitja Gasparini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta