Kar je zapravila Tamara, je vzela Kaja

Borut Planinšič Borut Planinšič
28.09.2020 21:32

Zidanškova v Parizu za las ob zmago proti bivši št. 1 svetovnega tenisa, Juvanova jo je maščevala in razsula Angelique Kerber

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tamara Zidanšek je bila na pragu velike zmage.
EPA

Pozabite na topli maj v Parizu, mesec zaljubljencev v mestu ljubezni. Roland Garros tokrat zaradi korona sprememb teniškega koledarja vabi v hladni konec septembra in v oktober, tam prvič igrajo zadnji grand slam turnir sezone. Dobrodošli v nove razmere, v katerih je pariški pesek zaradi mraza in vlage bolj zbit, v katerih so še žogice trše, ker so organizatorji za dobavitelja namesto Babolata vzeli Wilson.

Tako trde so, da je še kralj pariškega peska Rafael Nadal potarnal nad njimi: "Ne le počasne in težke, nevarne so. Z njimi sem vadil doma na Majorki, v vročini. Nevarne so za komolce in ramena." Še dobro, da se je v prvem krogu Pariza znašel v mešanici dežja in sonca, pri temperaturi, ki se je včeraj gibala med 10 in 15 stopinjami. Zlahka je s 6:4, 6:4, 6:2 šel čez Belorusa Jegorja Gerasimova.

Joj, kakšno priložnost je zapravila Tamara Zidanšek. V zadnjem velikem dejanju teniškega koronaleta, kjer je Roland Garros namesto drugega turnirja za grand slam postal tretji, Wimbledona pa sploh ni bilo, je bila včeraj prva, ki je končala slovenski dan. In lahko bi bila že prva zmaga ... Ne proti katerikoli tekmici, na drugi strani je bila Španka Garbine Muguruza. Bivša številka 1 svetovnega tenisa, zmagovalka Pariza pred štirimi leti. Naša punca je večkrat v dvoboju vse imela v svojih rokah, tudi v zadnjem nizu, naposled pa je klonila s 5:7, 6:4, 6:8. Toda le uro pozneje smo dočakali veliko slovensko zmago! Kaja Juvan je s 6:3, 6:3 premagala prav tako nekdanjo št. 1, trikratno zmagovalko turnirjev za grand slam, Nemko Angelique Kerber. Pa s tem še ni bilo konec slovenskega dne, Aljaž Bedene je 6:2, 6:7, 6:4, 6:4 premagal Francoza Arthurja Rinderknecha.

Drugi največji favoriti se večinoma niso dali. Serena Williams je ameriško rojakinjo Kristie Ahn odpravila s 7:6, 6:0 in je spet na poti, da izenači rekord Margaret Court, zmagovalke 24 turnirjev za grand slam. Avstrijec Dominic Thiem, prvak zadnjega grand slama v New Yorku, je Hrvata Marina Čilića odpihnil s 6:4, 6:3, 6:3. Ni se pritoževal nad muhastim Parizom: "Vem, kako igrati v takih pogojih, v Avstriji imamo veliko takšnih dni. Poleg tega je bilo od mojih mladinskih dni do začetka profesionalizma, ko sem še igral futures turnirje na Hrvaškem ali Češkem, precej turnirjev v podobnih razmerah. Mrzlo in težke žogice."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta