Konstruktor v lov na sedemnajsto zvezdico

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
23.09.2023 05:01

Kegljišča po Sloveniji bodo spet zaživela, začne se državno ekipno prvenstvo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sezona 2022/23 je bila za Mariborčane šampionska. Bo tudi nova takšna?
Sašo Bizjak

Po poletnem premoru bodo danes spet zaživela kegljišča po Sloveniji, saj se začne državno ekipno prvenstvo. V sedmih moških ligah in treh ženskih bo nastopilo skupno 97 ekip, naslova bosta branila ekipi Konstruktorja Maribor med moškimi in Calcita Kamnik med ženskami.

Konstruktor, ki je s 16 naslovi daleč najuspešnejši slovenski moški klub, se podaja v lov na 17. zvezdico. "Težko bo, največji favorit za naslov je kranjski Triglav s štirimi reprezentanti," pravi trener Konstruktorja Bojan Pihlar. "Zaradi obnovitvenih del v taborski dvorani smo priprave na novo sezono začeli pozneje, kar se malce pozna na pripravljenosti kegljačev. Ne glede na to verjamem, da bo sezona uspešna. Računam na devet kegljačev, zapustil nas je Gašper Kragelj, novinec je nadarjeni mladinski reprezentant Nik Predovnik, igralski kader pa tvorijo še Anej Krajnc, Timi Jurančič, Luka Sajko, Boštjan Zvezič, Miko Steržaj, Robi Pinterič, Marko Novarlič in Damir Vindiš," je dodal Pihlar, trener prve ekipe od leta 2004.

Po letu dni igranja v 1. B-ligi so se v elitno vrnile kegljačice Miklavža. Za ekipo so kegljale Majda Verbole, Karmen Jurančič, Poldka Pertoci, Tatjana Vargazon, Petra Puhner, Sara Tomažič, Brina Puhner, Štefka Neuvirt, Helena Krajnc in Maša Majcen. "Vse igralke bodo majico našega kluba nosile tudi v letošnji sezoni. Prvi cilj je obstanek v ligi. Upam, da nam bo uspelo," je optimistka vodja ekipa Sonja Jurančič.

Pari 1. kroga, moški - danes ob 16. uri: Taborska jama - Konstruktor, Gorica - Proteus, ob 17. uri: Ograjca - Triglav, ob 17.30: Litija - Ljubelj, ob 18. uri: Pergola hiše - Calcit; ženske - danes ob 13. uri: Ograjca - Remoplast, Pivka - Proteus, Taborska jama - Impol, ob 15. uri: Celje - Calcit, ob 16. uri: Miklavž - Ljubelj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta