Mednarodni tenis v Mariboru: Finale vrstnic dobila Čehinja

Aleš Mišič Aleš Mišič
24.03.2024 15:56

Razočaranje Slovenk, za nekaj veselja organizatorjev poskrbeli le Alja Senica in Noka Jurič, ki sta se v igri dvojic prebili v četrtfinale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dominika Šalkova je ob pokalu na Češko odnesla še 7430 evrov.
Andrej Petelinšek

S finalom posameznic se je danes v novi dvorani TK Branik v Mariboru končal turnir WTT 75 z nagradnim skladom 60.000 dolarjev. Igralke so prišle iz 22 držav, med 32 udeleženkami glavnega turnirja pa so Slovenijo zastopale Pia Lovrič, Veronika Erjavec, Ela Nala Milić in domačinka Polona Hercog. Vse štiri so izpadle že v prvem krogu, za nekaj veselja organizatorjev pa sta poskrbeli Alja Senica in Noka Jurič, ki sta se v igri dvojic prebili v četrtfinale.

Prepričljivo zmago je slavila 19-letna Čehinja Dominika Šalkova (171. na lestvici WTA), ki je bila v zadnjem obračunu enotedenskega turnirja s 6:2 in 6:4 boljša od avstralske vrstnice Talie Gibson (179.). Šalkova je poleg pokala prejela 7430 evrov, Gibsonova pa 3900.  

Talia Gibson je hitro položila orožje pred Čehinjo.
Andrej Petelinšek

Mariborčanka Alja Senica in Noka Jurič iz Slovenske Bistrice sta od vseh Slovenk prišli najdlje. V igri dvojic sta za napredovanje v najboljšo četverico izzvali tajski par, Luksiko Kumkhum in Peangtarn Plipuech. V dveh nizih (6:7 in 6:2) sta zmago sicer slavili nasprotnici, vendar sta Slovenki odlično odigrali prvi niz, ki je bil zelo izenačen in je pripeljal v podaljšano igro. Turnir dvojic sta osvojili Eden Silva in Anastasia Tikhonova in si prislužili vsaka po 1500 evrov. V sobotnem finalu sta bili s 7:5 in 6:3 boljši od Luksike Kumkhum in Peantgarn Plipuech. 

Kot je v imenu organizatorjev dejal direktor TK Brnik Mato Sušac, je turnir po organizacijski plati zelo dobro uspel: "V četrtek si je prizorišče ogledal visoki predstavnik ITF Andrew Moos in bil tako kot tekmovalke in njihovi spremljevalci izjemno zadovoljen. Za organizatorje je bilo malo razočaranje, da na glavnem turnirju nobeni Slovenki ni uspelo narediti preboja. Za nas bi bilo bolj zanimivo, če bi se te tekmovalke uvrstile naprej, saj bi bilo več gledalcev in tudi nasploh večje zanimanje za turnir." Predsednik kluba Aljaž Kos upa, da bo Branik prihodnje leto spet lahko organiziral tako velik turnir z morda še za kakšen evro bogatejšim nagradnim skladom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta