"Nogomet je čudna stvar"

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
18.09.2020 09:00

Amir Dervišević se zaveda, da so nogometaši Maribora še marsikaj dolžni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubljančan se zaveda, da so na igrišču "glavni" igralci.
Andrej Petelinšek

Tri točke iz dvoboja proti Bravu so polepšale dneve v Ljudskem vrtu. "Z zmago smo dobili samozavest, ki nam je prej manjkala, ekipa je zadihala. Smo pa dolžni še marsikaj," pravi vezist Maribora Amir Dervišević. Pozitivne premike po klavrnem uvodu v sezono bodo morali vijoličasti potrditi jutri. Stotič v samostojni državi se bodo za ligaške točke udarili s štajerskimi rivali, a tokrat bodo nogometaši Celja v vlogi, ki so je bili vajeni Mariborčani. V Ljudskem vrtu bodo namreč gostovali aktualni prvaki. "Za vsako tekmo se pripravimo maksimalno. A vemo, kaj smo glede Celja dolžni narediti še iz prejšnje sezone, da o Evropi sploh ne govorimo. Usmeriti moramo misli k cilju," vrnitev na slovenski prestol napoveduje Dervišević.
Novi trener Mauro Camoranesi je spremenil način dela, pripravljenost nogometašev preverja tudi z rednimi tehtanji. "Vsak trener ima svoje ambicije, svoje treninge. Poskusiš se maksimalno prilagoditi," pravi 28-letni Ljubljančan, ki ni ostal ravnodušen, ko je na izpraznjeno klop sedel nekdanji svetovni prvak. "Vsi vemo, kdo je Mauro Camoranesi. Je velik gospod. Ne govori veliko, pokaže, kar moramo delati na treningu. Poskušamo mu slediti. Komunikacija včasih poteka z zamikom. A, hvala bogu, imamo igralce, ki znajo prevajati."
Visoki nogometaš, ki že sedem let nosi vijoličasti dres, je imel proti severnoirskemu Colerainu najlepšo priložnost, da podaljša evropsko popotovanje. A je njegov projektil z enajstih metrov v podaljšku ustavila prečka. "Evropa je za nami. Zdaj bi bilo vračanje neumno, seveda pa nam je vsem žal. Ne bi bil normalen človek, če mi ne bi bilo žal za penal. Do zdaj jih nisem dosti 'falil'. Tudi potem sem takoj vzel prvega, ni me bilo strah. Če ga zdaj dobimo, ga bom spet vzel," se je spomnil.
Najvišji davek za izpad iz kvalifikacij za evropsko ligo je z izgubo službe plačal trener Sergej Jakirović. A športni direktor Oliver Bogatinov je jasno poudaril, da morajo odgovornost prevzeti tudi nogometaši. "Na igrišču smo glavni igralci. Po slabih rezultatih vedno kdo naj... - da ne rečem, kaj. Tokrat je to bil trener. Po eni strani ni bil on kriv, saj smo mi na igrišču tisti, ki smo igrali in bi morali zmagati. Žal se ni izšlo. Zdaj vidimo, da se to dogaja tudi Dinamu in drugim velikim klubom. Nogomet je čudna stvar," je zaključil Amir Dervišević. (mark)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta