Odziv bralca: "Koroški Haaland Erik Kojzek že imel srečo, ko je šlo za Ligo prvakov." Kako pa bo v karieri?

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
04.09.2024 10:48

Odziv pozornega bralca: Koroškemu nogometašu Kojzeku se je že kot otroku nasmehnila sreča in je potoval na tekmo lige prvakov. Poklicali smo ga - kako mu je sploh uspelo, da je tam spremljal Bayernovega Maria Götzeja?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
194 centimetrov visoki napadalec Erik Kojzek je že bil kot sedemletnik spremljevalec na tekmi lige prvakov, nas je opozoril pozorni bralec Bojan Breznik. Na fotografiji ob podpisu profesionalne pogodbe z WAC to poletje.
Osebni Arhiv

Prejšnji teden smo poročali o slovenskem odkritju v avstrijski prvi nogometni ligi, kjer je mladi Mežičan Erik Kojzek zablestel v uvodnih tekmah pokala in bundeslige s štirimi zadetki. Z dobrimi predstavami si je prislužil tudi vpoklic slovenskega selektorja U-19 Miša Brečka.

Na naš intervju se je odzval Bojan Breznik, ki je bi  leta 2002 pobudnik in ustanovitelj športnega glasila Karizma, ki je spremljalo športno dogajanje na Koroškem.

"Zadnjič sem prebral intervju z mladim nogometašem Erikom Kojzekom v Večeru. Znano mi je bilo ime in nisem vedel, da je že uspešen nogometaš.

V zvezi s tem vam pošiljam zanimivo informacijo. Pred dobrimi desetimi leti smo v reviji Karizma (december 2013) objavili zanimivo novico v rubriki "Opazili smo". " In zakaj je šlo?

"Kar zaenkrat ni uspelo mežiškim nogometašem, da bi zaigrali v Ligi prvakov, je na nek način uspelo komaj sedemletnemu Eriku Kojzeku iz Mežice, ki je bil izžreban v akciji Unicredit bank Slovenije Na igrišče z nogometno zvezdo in je poleg še drugega izžrebanca Aljaža Mauserja iz Domžal, nastopil kot spremljevalec nogometašev na tekmi Lige prvakov v Münchnu, med Bayernom in Manchestrom Cityjem."

Prav za Manchester City sedaj trese mreže sedanji Mežičanov nogometni vzornik Erling Halland.  Kojzeka smo po odzivu bralca poklicali in ga na ujeli na reprezentančnih pripravah slovenske reprezentance pred jutrišnjo tekmo s Katarjem.

Dogodek je potrdil in seveda se tiste tekme dobro spominja: "Bilo je nepozabno, star sem bil sedem let. To je bil skupinski del lige prvakov. Mama me je kar tako prijavila na razpis in sem bil izžreban. Veliko je bilo prijav in sem imel res srečo. Na zelenico sem spremljal nogometaša Bayerna Maria Götzeja, ki je naslednje leto z edinim zadetkom na tekmi Nemčija - Argentina v Riu de Janeiru odločil zmagovalca svetovnega prvenstva, zaigrali so himno lige prvakov in tako naprej... "

Erik Kojzek nam je posredoval  posnetek s tekme Bayern - Manchester City, kako je na zelenico pospremil nogometaša Bayerna  Maria Götzeja, na kar nas je opozoril bralec.
Osebni Arhiv

Je ta tekma signal, da bo tudi koroški talent tudi sam nekoč prigaral do Lige prvakov, je prehitro trditi, optimisti in  slovenski ljubitelji bi bili vsekakor močno za.

"Upam, da, haha, " je dejal in povedal, da je tudi, da je imel na intervju kar nekaj odzivov. Iz vrst Citya pa se s tiste tekme spominja še Španca Davida Silve.

Na reprezentančnem vpoklicu pa je sedaj tretji dan. "Se še spoznavamo in je super. Jutri igramo proti Katarju," je sklenil in odhitel na trening.

Mladi nogometaš Erik Kojzek kot pobiralec žog z Erllichom Hallandom, svojim vzornikom, takrat še nogometašem Salzburga. Kot sedemletnik pa je bil spremljevalec na tekmi Bayern - Manchester City, za kar je bil izžreban kot otrok.
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta