(ODZIVI) Ante Šimundža: Če bi mene vprašali, bi si več igralcev zaslužilo vpoklic v reprezentanco

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
30.09.2024 14:45

Nogometaši Maribora suvereno opravili z 10. krogom prve lige, domžalska kriza se nadaljuje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Josip Iličić se je uspešno vrnil na igrišče.
Grega Wernig

Če si zabave ni privoščil na rojstni dan, bi si jo lahko dan kasneje, ko je bila naloga na igrišču opravljena. "Ne, sem že v teh letih, da je to neka rutina," se je bučnemu proslavljanju ognil sveži 53-letnik Ante Šimundža. Je pa bil zadovoljen. Nogometaši Maribora so pod njegovo taktirko suvereno opravili s tekmo 10. kroga prve lige, v Domžalah je zadnja ekipa na lestvici padla z 0:3.

"Začetek je bil zelo dober, v prvih minutah smo bili zelo blizu zadetka, potem so se Domžale stabilizirale, v zaključku prvega polčasa pa smo prišli do prednosti, ki smo jo želeli. Lahko bi bila tudi izrazitejša – ravno zaradi odličnega začetka. V drugem polčasu smo dvignili nivo in zasluženo zmagali," je dogajanje na igrišču povzel Šimundža. V finišu prvega polčasa so si vijoličasti nabrali dvojno prednost. Po akciji iz kota v 39. minuti je Jan Repas z natančnim predložkom našel Orpheja Mbino, napadalec iz Gabona pa je z glavo dosegel svoj četrti gol med slovenskimi prvoligaši. Tri minute kasneje je bil znova na delu starejši od bratov Repas, njegov prodor v kazenski prostor je bil ustavljen šele s prekrškom, enajstmetrovko pa je v zadetek spremenil Josip Iličić.

Orphe Mbina je poskrbel za vodstvo Maribora.
Grega Wernig

"Igrali smo proti res kakovostnem nasprotniku. Pri rezultatu 0:0 smo imeli nekaj situacij, ki bi jih morali izkoristiti. Mi jih nismo, Maribor jih je. Vedel je, da so ekipe ranljive, ko prejmejo zadetek, naredil še drugi pritisk," je opazil trener Domžal Dejan Dončić. Dodatne informacije, ki si jih je o Mariboru nabral v Ljudskem vrtu, kjer je še v začetku te sezone vodil mladinsko ekipo, gostiteljem tokrat niso pomagale. V drugem polčasu so Štajerci držali vse niti igre v svojih rokah. Domžale, ki v prvi četrtini prvenstva niso zabeležile niti ene zmage, tudi v 10. krogu niso našle poti iz krize. "Mislim, da to ni realno. Domžale so dobro moštvo, v prihodnosti se bodo dvignile. Na igrišču pa je vsaka tekma po svoje težka, moraš biti dober. Dovolj kvalitete imamo, da če smo dobri v glavah in taktično, dobimo take tekme," je povedal vezist vijoličastih Žiga Repas.

Da mu ni vseeno, kaj se dogaja z njegovim nekdanjim klubom, je pristavil 23-letnik, ki se je v Maribor letos februarja odpravil prav iz Domžal. V 84. minuti pa ni imel milosti. Z natančnim udarcem z razdalje je potrdil zmago. "Na igrišču je profesionalizem. Ne smem biti nekaj na pol. Takrat sem stoprocenten," se je o zakonu bivšega nasmejal Žiga Repas. Žogo mu je lepo nastavil brat Jan. Sta se dogovorila za takšno podajo? "Ne, ne. Že na treningih hočemo takšne žoge, super, da sem zabil. Za družino je nekaj najlepšega, ko Jan poda, jaz pa zabijem. Ali obratno," je dejal mlajši iz bratskega tandema.

Niko Grlić dobiva vse zajetnejšo minutažo.
Grega Wernig

Prav igralca, ki sta nogometno odrasla ob Kamniški Bistrici, sta pristavila velik delež k novemu porazu Domžal. "Hvala bogu. Ker prej, ko smo igrali z njimi, nista bila ravno … Malo se hecam. Fanta rasteta. Predvsem Žiga dobro raste z ekipo. Sta ena od glavnih igralcev v ekipi. Če bosta tako nadaljevala, bo dobro za njiju in za nas," ju je pohvalil Ante Šimundža. Ne le z dvema asistencama in izsiljeno enajstmetrovko na zadnjem gostovanju, Jan Repas se je s številnimi potezami v tej sezoni uveljavil kot eden glavnih motorjev igre drugouvrščene ekipe prvenstva. Je napočil čas, da se vrne v prvo selekcijo države, za katero je leta 2017 zbral tri nastope? "Če bi mene vprašali, bi si več igralcev zaslužilo vpoklic v reprezentanco, a selektor izbira, preceni, odgovarja za rezultate. Lahko rečem le, da fantje delajo trdo. Če jih bo kdo opazil, pa je stvar tistega, ki je za to odgovoren," odgovarja šef vijoličaste slačilnice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta