(ODZIVI) Ante Šimundža: Drugi polčas je bil naš, potem pa dobimo gol iz osnovne šole

ŠR
18.09.2024 20:40

Strateg vijoličastih je na štajerskem derbiju pogrešal agresivnost v prvem polčasu, Albert Riera pa je puščice znova uperil proti igrišču

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ante Šimundža: "Nogomet je tako zanimiv tudi zato, ker kdaj udari ekipa, ki je bila daleč od zadetka." 
Grega Wernig

Le še točka loči štajerska rivala po preloženi tekmi drugega kroga prve lige. "Čutilo se je, da je vložek velik. Zmaga je bila nujna. Zdaj smo jim blizu, smo v dirki, zdaj se bo začela nova liga. Brez zmage bi bilo še vedno vse v naših rokah, a moramo biti blizu. Zdaj nas čutijo, Celje je veliko boljša ekipa, kot je bila mesec dni nazaj. In še napreduje," je o vplivu zmage z 2:1 proti Mariboru dejal trener Celja Albert Riera.

Španec je znova izpostavil slabe pogoje na Areni Z'dežele. "Obžalujem igrišče, ki nam vedno več vzame, kot nam da. Je naše igrišče, naš stadion. Imaš strategijo, kako boš nekaj izpeljal, potem pa žoga poskakuje. V teh pogojih je težko igrati, tudi če imaš kvalitetne igralce. Čutim, da zaradi te situacije igramo s 25 do 30 odstotkov manj moči," pravi 42-letnik.

Precej bolj navdušen je bil nad prispevkom Svita Sešlarja, ki je s prefinjenim udarcem v 90. minuti odločil tekmo. "Iz te pozicije se običajno poda, a s Svitovo kvaliteto ne. Šla je direktno v malo mrežo. Pri njem občudujem, da nam ga ni treba potiskati. Je igralec, ki lahko dela vse, napada, se brani, je agresiven, lahko poda, strelja … To je eden od razlogov, da smo ga pripeljali. Najbolj pa občudujem njegovo delo, kako se pripravlja. Take strele vadi, zato takšni goli niso naključje. Delo se je izplačalo," je o vezistu, s katerim sta sodelovala že v Olimpiji, dejal Riera.

"Prvi polčas je bil slab, kar se tiče igralnih vrlin. Premalo agresivnosti v bloku, premalo želje po odvzemanju žoge. V drugem polčasu smo tudi z menjavami dobili, kar smo želeli, se prilagodili. Drugi polčas je bil popolnoma naš, na koncu pa dobimo gol iz osnovne šole nogometa," je ugotovil trener Maribora Ante Šimundža.

Oba prejeta gola sta bila posledica individualnih napak branilcev. "Preveč odprti smo bili, pa smo opozarjali na ta medprostor. Ni kriva samo zadnja linija, vsi smo bili premalo agresivni. Celje je to znalo izkoristiti," pravi Šimundža. Maribor je doživel prvi ligaški poraz v sezoni in prvega po lanskem novembru. "Noben poraz ni dobrodošel, ne želimo izgubljati. Glede na prikazano v drugem polčasu bi lahko tudi zmagali, a Celje je zadelo drugič, mi pa ne. Nogomet je tako zanimiv tudi zato, ker kdaj udari ekipa, ki je bila daleč od zadetka," je še povedal snovalec taktike vijoličastih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta