(ODZIVI) Boštjan Cesar: Ponosen sem, ker Maribor praznuje

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
20.10.2024 17:55

Nogometaši Maribora na prvi tekmi pod komando novega trenerja slavili v Ljubljani. Bravo je v Šiški padel z 0:1.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor je uspešno gostoval v Šiški. 
Robert Balen

Pomahal je proti tribuni. In dobil aplavz. Boštjan Cesar je ognjeni krst v vlogi trenerja nogometašev Maribora doživel v Ljubljani. Čeprav je Ljubljančan s tem, ko je sprejel ponudbo večnih rivalov, v svojem mestu v zadnjem tednu sprožil vse prej kot prijazne odzive, se je v Šiški, kjer je vijoličaste gostil Bravo, izognil provokacijam. Po tekmi je bil aplavz še bolj bučen. Viole so pozdravile ekipo, ki je osvojila prvo zmago pod novim vodstvom. "Mogoče je olajšanje majhno, čez en teden nas že čaka nova težka tekma. Ponosen sem na fante, kako so odigrali. Bili smo zdesetkani, nekateri nosilci igre niso igrali, tudi viroza je prišla v slačilnico – Vrhovec je stisnil zobe in odigral dobro tekmo. Ponosen sem tudi, ker danes Maribor praznuje. To je poklon našim zvestim navijačem in mestu Maribor," je po zmagi z 1:0 dejal Boštjan Cesar.

Nekaj treme je imel, s prvo nalogo pa je Boštjan Cesar dobro opravil. 
Robert Balen

Ekipi si v sončnem popoldnevu, ko so se tekači na Ljubljanskem maratonu že umaknili nogometašem, prav dosti priložnosti nista priigrali. Maribor je bil blizu, ko je po uigrani akciji s prostega strela z roba kazenskega prostora zaključil Josip Iličić, še bliže, ko je v protinapad potegnil Niko Grlić, odbitek pa dočakal György Komaromi, a obramba Brava je te poskuse preživela. Šiškarji, ki so se v tej sezoni preselili v Stožice, zaradi preobremenjenega igrišča na največjem stadionu v državi pa se vrnili na ŽAK, so bili še najbliže vodstvu, ko je z glavo poskusil Beno Selan, a vezist je žogo poslal previsoko, da bi vplival na rezultat.

Robert Balen

V drugem polčasu se je nabral kak zaključek več, a prednosti si ni zagotovilo nobeno moštvo. Do 84. minute! Takrat je na sceno stopil Hilal Soudani. Alžirec, ki se je na igrišče vrnil po več kot dvomesečni odsotnosti zaradi poškodbe, je na robu kazenskega prostora dočakal odbitek. Priložnosti si ni pustil vzeti, z natančnim strelom z levico je matiral vratarja Orbanića in odpeljal Maribor v vodstvo. Bilo je dovolj, da so vijoličasti v torbo pospravili poln izplen. Cesar je debi na klopi 16-kratnih slovenskih prvakov opravil z zmago. "Poznam ga že kar nekaj časa, vem, kakšen igralec je. Res je, da je imel nekaj težav s fiziko, vrača se po poškodbi, a to, kako igra, govori, kakšen igralec je," je o strelcu edinega gola dejal Cesar.

Obramba vijoličastih je zdržala, Bravo ni dosegel gola. "Tekme zmaguješ, če v obrambi zadržiš ničlo in daš gol. Hočem, da je moja ekipa prepoznavna tudi v obrambi, da celo moštvo dela. Tokrat so to pokazali. Če Jojo v 90. minuti šprinta nazaj … To je samo dokaz, da fantje res hočejo delati in zmagovati," pravi novi vodja trenerskega štaba, ki je celotno ekipo prvič vodil šele v četrtek. "Kapo dol igralcem, da so po dveh celih treningih nekaj zakonitosti pokazali že na tej tekmi, v prihodnosti bo tega več," obljublja 42-letnik, ki sta ga v Šiški spodbujala tudi zdaj že nekdanja sodelavca v slovenski reprezentanci Milivoje Novaković in Luka Brkljača.

Robert Balen

"Bila je izredno trda in težka tekma, malo prostora za igro je bilo na obeh straneh. Nihče ni tvegal preveč. Zaslužen rezultat bi bil remi, smo pa premalo izkoriščali prostor, ki ga je nasprotnik ponujal. V protinapadih smo površno izgubljali žoge. Žal nam je izgubljene točke," pa je dogajanje povzel trener Brava Aleš Arnol.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta