OP Francije: Med otroki peska ni milosti

ug
06.06.2023 20:40

Arina Sabalenka in Karolina Muchova prvič in skupaj v polfinalu Pariza, Novak Đoković že dvanajstič

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Belorusinja je zaman čakala Ukrajinko, ki pa se ni rokovala niti v prejšnjih dveh dvobojih z Rusinjama.
Reuters

V desetem dnevu odprtega prvenstva Francije v tenisu smo dobili prvi polfinalni par pri dekletih. Čehinja Karolina Muchova je ustavila pohod povratnice po poškodbi, komaj 333. igralke sveta, Rusinje Anastazije Pavljučenkove, in se bo v četrtek pomerila z Arino Sabalenko. Nekaj izjemnega bo morala pokazati 43. igralka sveta, če bo želela premagati drugo, ki v Parizu še ni oddala niza. Niti v zadnjem dvoboju z Eleno Svitolino, ta je odkorakala z igrišča brez rokovanja z Belorusinjo. Seveda ne zaradi osebne zamere. "Ne vem, kaj je pričakovala, moje stališče je jasno," je odrezala Ukrajinka.

"Ni si zaslužila, da bi jo gledalci izžvižgali. Zelo jo spoštujem," pa je tekmici v bran stopila Sabalenka. Z zadnjim uspehom ni več grand slama, v katerem ne bi bila v polfinalu. "Zelo sem vesela tega dosežka. Ne razumem pa, zakaj me imajo za igralko za trde podlage, saj sem vso otroštvo preživela na pesku," se je čudila 25-letnica iz Minska, ki jo odlikujejo izjemno močni udarci. No, ti na betonu zagotovo bolj pridejo do izraza.

V moškem delu turnirja je bil jubilejni deseti dvoboj 36-letnega Novaka Đokovića in devet let mlajšega Karena Hačanova, a Rus je ostal pri zmagi, ki jo je zabeležil pred petimi leti na mastersu prav v Parizu. Je pa tokrat prvič Srba prisilil v štiri nize. "Prva dva je bil boljši. Mučil sem se. Prav počasi sem začel," je priznal tretji nosilec turnirja. Ko v tie-breaku drugega niza nasprotniku ni oddal niti točke in mu je nato še odvzel začetni udarec, se je dvoboj začel prevešati v drugo smer. "Odigral sem popoln tie-break, potem pa za par nivojev dvignil svojo igro. Karena, ki zelo močno udarja, vendar se ne giba preveč dobro, sem poskušal premikati sem in tja, mu krajšati žoge. No, zdaj že razlagam taktiko ... Vesel sem, da sem preživel. Nihče ti ne podari zmage," je ob dvanajsti uvrstitvi v pariški polfinale povedal Nole. In nato čakal na zmagovalca večernega obračuna Carlos Alcaraz - Stefanos Cicipas, s katerim se bo pomeril v petkovem polfinalu.

Danes bomo dobili preostale polfinaliste. Povratnik po poškodbi Nemec Alexander Zverev bo prekrižal lopar s presenečenjem turnirja, 23-letnim Argentincem Tomasom Martinom Etcheverryjem, ki je izločil tri nosilce, nobenemu pa ni prepustil niti niza. Skandinavski obračun Danca Holgerja Runa in Norvežana Casperja Ruuda bo ponovitev lanskega četrtfinala, takrat je slavil Viking, dvoboj Iga Swiatek - Coco Gauff finala. Tisti je šel, kot vseh šest doslej, gladko v korist Poljakinje, številke ena ženskega tenisa, ki po Parizu straši tudi letos. Za zadnjo vstopnico se bosta pomerili Beatriz Haddad Maia in Ons Jabeur, ki premikata meje brazilskega in tunizijskega tenisa.

Rezultati, četrtfinale, ženske: Muchova (Češka) - Pavljučenkova 7:5, 6:2, Svitolina - Sabalenka (2. nosilka) 6:4, 6:4; moški: Đoković (Srbija/3) - Hačanov (11) 4:6, 7:6 (0).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta