(POGOVOR) Urška Žigart: Lahko smo srečni, da ga nič ni zadelo

Uroš Gramc Uroš Gramc
26.05.2024 18:52

Kako je prevlado Tadeja Pogačarja na italijanski pentlji videlo njegovo dekle in kaj mu bo ona podarila za zmago

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Na hitro bo treba proslaviti ter odklopiti in uživati, potem pa naprej, nove dirke se bližajo," pravi Bistričanka. 
Uroš Gramc

Seveda je srčna izbranka med tistimi, ki imajo ekskluziven dostop do Tadeja Pogačarja, Urška Žigart je bila prva, ki mu je padla v objem, ko je naš šampion potrdil rožnato majico. Ves čas italijanske pentlje je ni bilo zraven, je pa prišla na zaključne etape. In kljub dežju v Dolomitih vstran od soja žarometov tudi trenirala, zmrzovala na hladnih prelazih, saj tudi njo čez slab mesec in pol čaka Giro.

"Načeloma dirkam, kakšna bo moja vloga, pa bomo videli. V najtežji etapi gremo dvakrat čez Blockhaus, ki so ga fantje odpeljali pred par leti. Že lep čas nismo imele 20-kilometrskih klancev. Bo kar zanimivo," nam je dejala 27-letna Bistričanka. Moški so tako dolg vzpon odpeljali v soboto in Pogačar je po dveh krogih čez Monte Grappo osvojil šesto etapno zmago. Tako dominante vožnje svojega fanta ni pričakovala niti Urška Žigart: "Mislim, da je ni nihče in da je kar pustil pečat na tem Giru."

A čeprav je bila zmaga prepričljiva, ni prostora za veselje in sprostitev vse do konca. "Nikoli ni lahko, tudi ko že ima sedem minut prednosti in še kar dodaja. Pač, nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Ampak lahko smo spremljali lepe tri tedne. Za nas v ozadju malo stresne, ampak tako je pač vedno," je dejala Štajerka. Vesela je, da si tokrat ni grizla ustnic, ker je šlo gladko skozi brez padcev, bolezni in drugih težav. "Sem kar srečna, da ni bilo drame in posebnih težav. Je bil pa Tadej kar cel Giro smrkav, ampak na srečo ni bilo nič resnega. Bolj kot ne so bile alergije in klasičen poln nos, ampak glede na to, da jih je v prvi polovici dosti odhajalo domov, smo lahko srečni, da ga nič ni zadelo."

Bo Tadeju za zmago tudi Urška podarila kakšno nagrado?“Za nagrado dobi, da bom tri, štiri dni doma poleg njega. Drugače bi morala v ponedeljek iz Rima direktno na dirko. V ekipi vidijo, da je to naporno. Na hitro bo treba proslaviti ter odklopiti in uživati, potem pa naprej, nove dirke se bližajo, sezona bo še dolga."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta