Pokalno tekmovanje: Nižjeligaši po presenečenje, prvoligaši po Evropo

M.D.
05.03.2024 05:01

V boju za pokalno lovoriko še šest prvoligašev, med osem najboljših lahko napredujejo največ štirje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Martjancih so gostovanj večjih klubov vajeni, saj poleti tam pogosto trenirajo ekipe iz različnih držav. Toda tokrat bo za Čardo proti Muri šlo zares.
Andrej Petelinšek

S tekmama Podvinci - Triglav in ZASE Videm - Ilirija se bo danes ob 14.45 začela osmina finala pokalnega tekmovanja. V boju za lovoriko je med šestnajstimi moštvi le še šest prvoligašev, v četrtfinale pa se lahko uvrstijo največ štirje predstavniki iz najvišjega ranga slovenskega nogometa, saj se bodo med seboj pomerili Mariborčani in Radomljani ter Olimpija in Koper. O napredovanju med osmerico najboljših bo odločala ena tekma, kar nižjeligašem omogoča presenečenja.

Do zdrsov favoritov je v aktualni sezoni pokalnega tekmovanja že prišlo. Podvinci so denimo premagali drugoligaški Tabor iz Sežane, Nafta je izločila vodilno ekipo prve lige Celje, drugoligaška Gorica je bila boljša od Domžal, Rogaško pa je izločil Interblock. Bravo je izpadel proti Radomljam, ko je bilo pokalno tekmovanje odigrano še pod okriljem medobčinskih nogometnih zvez.

Kdo bi lahko presenetil v tem delu tekmovanja? Pri Triglavu se bržkone zavedajo moči Podvincev, ki so drugoligaša v tej sezoni že premagali. Ilirija, ki bo gostovala pri nižjeligašu Vidmu, v tej sezoni ni prepričljiva, saj v drugi ligi zaseda predzadnje mesto. Gorica bo favorit na gostovanju pri ekipi Sij Acroni Jesenice, katere kapetan je nekdanji reprezentant Miral Samardžić, ki bo soigralce zagotovo znal pripraviti na obračun. Nafta iz dvobojev v drugi ligi dobro pozna Rogaško, zato bo dvoboj zadnjega moštva prve lige, ki v spomladanskem delu sezone kaže boljše igre, proti Prekmurcem, ki se borijo za preboj med elito, še kako zanimiv. Mura bo skušala do prve zmage pod vodstvom novega trenerja Antona Žlogarja v lokalnem obračunu s Čardo Martjanci, ki gosti črno-bele. Vijoličasti iz okolice Murske Sobote so se na nadaljevanje sezone in dvoboj z Muro pripravljali v Zadru, ekipo vodi nekdanji muraš Leon Horvat, ki je med letoma 2010 in 2013 črno-beli dres oblekel 60-krat in dosegel osem golov.

Maribor je z Radomljani v tej sezoni že odigral tri tekme, dve je dobil, ena se je končala brez zmagovalca.
Drago Wernig - Taka

Beltinci so minuli konec tedna prevzeli vodstvo v drugem rangu prvenstvenega tekmovanja, glede na formo z ekipo Avto Rajh Ljutomer ne bi smeli imeti velikih težav. Mariborčani so z Radomljami v tej sezoni enkrat remizirali in dvakrat zmagali, zaradi trenutne forme vijoličastih pa varovance Oliverja Bogatinova v Ljudskem vrtu čaka zahtevno delo. Koper v prvenstvu izgublja stik z vrhom lestvice, zato si na Bonifiki bržkone želijo do Evrope čez pokal, jih pa že v osmini finala čaka aktualni pokalni prvak Olimpija.

Pokalni naslov brani Olimpija.
Andrej Petelinsek

Spomnimo, če pokalni naslov osvoji katero od moštev, ki v prvenstvu zasedajo prva tri mesta, v Evropo vodi tudi četrto mesto na prvoligaški lestvici. Osvojitev pokalnega naslova pa prinaša neposredno uvrstitev v evropska klubska tekmovanja. Mariborčani so pokalno lovoriko nazadnje osvojili v sezoni 2015/16, glede na zaostanek za Celjem v prvenstvu pa vijoličasti pokala zagotovo ne bodo jemali kot drugorazrednega tekmovanja.

Pari osmine finala pokala Slovenije - danes ob 14.45: Podvinci - Triglav, Videm - Ilirija; jutri ob 14.45: Beltinci - Ljutomer, Jesenice - Gorica, ob 17.30: Maribor - Radomlje; v četrtek ob 15. uri: Čarda Martjanci - Mura, Olimpija - Koper, ob 17.30: Nafta - Rogaška.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta