Poraz slovenskih odbojkaric ni tragedija, sodi v čas zorenja

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
02.06.2022 19:03

Naše odbojkarice bodo po ničli na Portugalskem v četrtem krogu srebrne evropske lige proti Estoniji, v soboto ob 19.30 v Mislinji, lovile drugo zmago

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenke so se veselile po tekmi z Luksemburgom. Bo tako tudi jutri? 
Ozs

Slovenska ženske odbojkarska reprezentanca je v portugalsko mesto Viana do Castello na tekmo tretjega kroga srebrne evropske lige odpotovala z upanjem, da po porazu v drugem proti Švedski zaceli rane. A je v Portugalkah naletela na previsoko oviro. Gostiteljice so prikazale boljšo odbojko in zmagale s 3:0 (25:21, 25:14, 25:22). Četrto tekmo bodo Slovenke igrale v soboto ob 19.30 v Mislinji proti Estoniji.

Slovenski selektor Marco Bonitta je za obračun s Portugalsko spet nekoliko premešal zasedbo. Po poškodbi gležnja se je na igrišče vrnila podajalka Eva Pogačar, na mestu korektorice je spet igrala Nika Milošič, na sprejemu sta tekmo začeli Eva Zatkovič in Mija Šiftar, kot srednji blokerki Saša Planinšec in Mirta Velikonja Grbac, na mestu proste igralke pa Julija Grubišić Čabo. Slovenke so se v prvem in tretjem nizu uspešno kosale s tekmicami, v drugem pa bile v podrejenem položaju. "Portugalska se je pokazala kot močnejši tekmec. Možnosti, da iztržimo kaj več, smo imeli v prvem in tretjem nizu, če bi dobili prvega, bi bil potek tekme lahko drugačen. Portugalke so s pridom izkoristile izkušnje, tudi menjave igralk v naši ekipi niso prinesle želene igre, najbolj pa je šepal sprejem. Poraza ne smemo jemati tragično, imamo mlado in neizkušeno ekipo, ki potrebuje čas, da igralsko zori," je povedal pomočnik selektorja Samo Miklavc.

Z Miklavcem sta se strinjali tudi Eva Pogačar in Julija Grubišić Čabo. Prva že ima nekaj mednarodnih izkušenj, druga jih šele pridobiva. "Pričakovale smo težko tekmo. Vedele smo, da imajo Portugalke dobro ekipo, a smo vseeno iskale svoje priložnosti, žal jih nismo dočakale. V prvem in tretjem nizu se je pokazala možnost, da presenetimo tekmice, toda za to bi morali bolje izvajati začetne udarce in imeti zanesljivejši sprejem," je dejala Eva Pogačar. Med tekmo je bilo nekaj svetlih trenutkov. "Takrat smo pokazale kakovostno igro, na trenutke pa premalo agresivno in samozavestno. Portugalke so v obrambi polovile več žog, kar je prevesilo tehtnico na njihovo stran. Zavedamo se napak in menim, da jih bo na prihodnjih tekmah manj," je povedala Julija Grubišić Čabo. Kapetanka verjame, da bodo jutri proti Estoniji zaigrale boljše. "Prepričana sem, da je naša igra lahko na veliko višji ravni, poleg tega bomo pred domačimi navijači, ki bi lahko bili naš sedmi igralec," je dejala Saša Planinšec.

V drugi tekmi 3. kroga je Švedska v gosteh s 3:0 premagala Luksemburg. Vrstni red: Švedska in Portugalska po 6 točk, Estonija 5, Slovenija 3, Luksemburg 0.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta