Priložnost Maribora za hitro vrnitev v življenje

mida
18.10.2022 09:00

Četrtoligaš jim bo pomagal pozabiti na Olimpijo, meni strateg vijoličastih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damir Krznar ne bo igral z najmočnejšo postavo, se pa vračata Max Watson in Martin Milec. 
Damir Krznar ne bo igral z najmočnejšo postavo, se pa vračata Max Watson in Martin Milec. 
Igor Napast

Trener Maribora Damir Krznar je že bil priča velikemu presenečenju v pokalnem tekmovanju. Leta 1998, ko je njegov Dinamo igral v ligi prvakov, je s klopi spremljal poraz hrvaških prvakov proti četrtoligaški ekipi Dugo Selo iz okolice zagrebške prestolnice. Ker bridko izkušnjo že ima, gre pričakovati, da bo drevi storil vse, da se kaj takšnega ne bi pripetilo vijoličastim, ki so v prvenstvu po šestih zaporednih tekmah brez poraza zdaj dvakrat izgubili z 0:1.

"Po porazu pride vsaka hitra tekma prav, saj nimamo več časa živeti v travmah. Priložnost imamo, da se vrnemo k življenju," je dejal Damir Krznar. Prepričan je, da nogometaši, ki bodo dobili priložnost proti četrtoligaški ekipi Marles hiše, ne bi smeli imeti težav z motivacijo. "Veselim se pokalnega tekmovanja, ker je to zame najbolj slovesno tekmovanje, ki ga lahko ima država, saj v njem lahko sodelujejo vsi klubi in se preizkusijo na najvišji ravni. Dogaja se, da klubi iz druge ali tretje lige pridejo daleč. Na papirju imamo lahkega nasprotnika, a bomo pristopili zelo resno, ker bo tekma vse prej kot lahkotna, če ne bomo pristopili prvoligašu primerno," je povedal hrvaški strateg. Na vprašanje, ali so nasprotnika podrobno analizirali, je odgovoril: "Tokrat analize nismo opravili. Naš analitik je nameraval pogledati tekmo Limbuša minuli vikend, a se je ta nato prekrivala z našimi obveznostmi."

Danes Maribor ne bo nastopil v najmočnejši postavi. Po napovedih trenerja bodo tekmo od prve minute začeli nogometaši, ki na minulih niso dobili veliko priložnosti. Po poškodbi se vračata Max Watson, Šved bo začel tekmo, in Martin Milec, ki bo dobil nekaj minut v zaključku dvoboja. V kadru bo prvič Altin Kryeziu, Josip Iličić še ni nared. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta