Razmočena in blatna steza jih ni ustavila

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
06.10.2020 08:30

Na znani radizelski progi je bila šesta dirka za državno prvenstvo v motokrosu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Proge so pripravili tako, da so bile dirke bolj zanimive in da so tekmovalci lahko uživali. 
Andrej Petelinsek

Predzadnja dirka sezone za državno prvenstvo v motokrosu, ki jo je na znani radizelski progi pripravila Motokros akademija Saša Kraglja, je v zahtevnih razmerah postregla z zanimivimi boji. Blizu 90 tekmovalcev, med katerimi ni bilo Tima Gajserja in Jana Pancarja, ki sta tekmovala na svetovnem prvenstvu v Italiji, se je moralo spopasti z razmočeno in mestoma blatno stezo, ki jim je povzročala obilo težav, še lasti najmlajšim v razredih MX65 in MX50. Niti padcev ni manjkalo, na srečo so se končali brez hujših poškodb.

"V pripravo proge smo vložili veliko truda, poskrbeli smo za nekaj tehničnih sprememb, da bi bile dirke bolj zanimive in da bi tekmovalci uživali. Dan pred tekmovanjem je bilo vse nared, toda zagodel nam jo je naliv, da je bila proga ponekod močno razmočena. Spremenili smo urnik, da bi lažje in hitreje izpeljali tekmovanje ter omogočili mlajšim dirkačem čim boljše razmere. Toda po prvih vožnjah v vseh razredih se je spet ulilo in znova smo se znašli v težavah. Progo smo še enkrat usposobili, kolikor se je dalo, in dirko speljali na zadovoljstvo vseh tekmovalcev," je povedal Sašo Kragelj, ki je zmagal v razredu veteranov nad 40 let in si tekmo pred koncem - ta bo v nedeljo v Prilipah pri Brežicah - zagotovil že 24. naslov državnega prvaka.

Peter Irt je zmagal v namočnejšem razredu.
Andrej Petelinsek

Iz njegovega športnega društva je nastopilo še sedem tekmovalcev. Ob Kraglju je v razredu MX50 zmagal Leo Gajser, drugo mesto je osvojil Alen Gajser (zanimivo, da nista v sorodu niti med sabo niti s svetovnim prvakom) in tretje Tilen Demšič, oba v razredu MX125, tretji pa je bil tudi Tim Repnik v razredu MX50. "Z drugim mestom sem zadovoljen, saj Gal Hauptman v tej sezoni vozi zelo dobro. V prvi vožnji sem naredil napako in bil tretji, v drugi mi je šlo boljše in sem bil drugi. Tekmujem že tretje leto, zaenkrat mi gre dobro, verjamem, da bom vsako leto boljši. Rad dirkam, med vožnjo uživam. Moja vzornika sta Tim Gajser in Sašo Kragelj. Upam, da bom v motokrosu še napredoval, da bom nekoč državni prvak in da bom uspešno nastopal tudi na mednarodnih dirkah," je razložil 15-letni Alen Gajser. Njegov vrstnik Tilen Demšič pa je povedal: "Na motor sem prvič sedel kot otrok, za motokros pa me je navdušil oče, ki je bil tudi tekmovalec v tem športu. Resno tekmujem zadnja tri leta, z dosežki sem zadovoljen, a bi lahko bili boljši, če bi še bolj trdo treniral, izpilil tehniko vožnje in naredil več za boljšo telesno pripravljenost."

Zmagovalci, MX 65: Rok Plestenjak (RP motokros klub); MX 50: Leo Gajser (MX Akademija SK); MX125: Gal Hauptman (Šentvid pri Stični); MX2: Jaka Završan (Myteam motocross); MX85: Jaka Peklaj (Šentvid pri Stični); MXopen: Peter Irt (Radovljica); veterani nad 40 let: Sašo Kragelj (MX Akademija SK); veterani nad 50 let: Bogo Gajser (Motocross-ski Gajser Team).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta