Roland Garros: Zdravniki jim ne zaupajo

Uroš Gramc Uroš Gramc
04.06.2023 21:20

Kralja pariškega peska Rafaela Nadala letos ne bomo več videli igrati, med najboljše se vračata povratnika po poškodbah Alexander Zverev in Anastazija Pavljučenkova

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anastazija Pavljučenkova
Epa

Drugi teniški grand slam sezone, odprto prvenstvo Francije, se preveša v drugo polovico, senzacije pa ob koncu tedna ni bilo. Zaradi bolezni se je poslovila prvakinja Wimbledona in četrta nosilka, Kazahstanka Elena Ribakina, največje presenečenje pa sta pripravila Argentinca. Francisco Cerundolo (23. nosilec) je izločil Američana Taylorja Fritza (9.), nepostavljeni, 45. igralec z lestvice ATP, Tomas Martin Etcheverry, pa Hrvata Borno Čorića (15.). Tudi Alexander Zverev (22.) je v tri ure in 41 minut dolgem sobotnem večernem maratonu porazil višje rangiranega Američana Francisa Tiafoa (12.), a ta zgodba je drugačna.

"Za mano je najtežje leto v življenju," je dejal polfinalist zadnjih dveh let. Zadnji lanski dvoboj je zagrenil življenje 26-letnemu Nemcu, ki si je proti Rafaelu Nadalu (po operaciji kolka ga letos ne bo več na igrišču) tako grdo zvil gleženj, da se je na turnejo vrnil šele letos. In do Pariza predvsem izgubljal. "Vem, kaj se je zgodilo lani. Ob prvem koraku na igrišče je bilo zelo čustveno, ne bom lagal. Ampak tu sem, da igram proti najboljšim igralcem sveta," je povedal Zverev. V boju za četrtfinale ga v jutrišnjem večernem obračunu na osrednjem igrišču čaka Bolgar Grigor Dimitrov (28.), ki v treh dvobojih še ni oddal niza.

Pri moških je prvi četrtfinalni par Novak Đoković (3.) - Karen Kačanov (11.). Srb - s 17. uvrstitvijo med najboljših osem je postavil rekord - se je nazadnje sprehodil čez Perujca Juana Pabla Varillas. Navdušil je prvi igralec sveta, ki je vse oči pritegnil nase, čeprav je bil dvoboj z 21-letnim Italijanom Lorenzom Musettijem (17.) napovedan kot atraktiven in ogleda vreden. "Nikoli ne igram z mislijo, da sem favorit in pod pritiskom. To si skušam izbiti iz glave. Želim samo uživati, se smejati, misliti na nemogoče udarce, da bi uživali tudi gledalci," je povedal Carlos Alcaraz.

Pri dekletih si je najboljšo osmerico z zmago nad Rusinjo Darjo Kasatkino (9.) zagotovila komaj 192. igralka sveta Ukrajinka Elena Svitolina, prvi četrtfinalni par pa je Anastazija Pavljučenkova - Karolina Muhova. Čehinja si je olajšala pot, ko je v prvem krogu izločila Grkinjo Mario Sakkari (8.), a 31-letna Rusinja, predlanska finalistka, bo visoka ovira, četudi je na lestvici WTA na 333. mestu. Poškodovano koleno, zaradi katerega pet mesecev ni držala v rokah loparja, je preteklost. "Zdravniki mi niso pustili prej, čeprav sem jih rotila. 'Ne, ne, ne, mi je rekel zdravnik v Münchnu. Vemo, kako to počnete. Dve minuti sedite, po petih pa že tekate naokrog'," je razlagala Pavljučenkova, ki je v četrtem krogu po več kot treh urah muk izločila štiri leta mlajšo Belgijko Elise Mertens (28.).

Jutrišnja ženska para na Igrišču Philippa Chatrierja sta Pera (ZDA) - Jabeur (Tunizija/7.), Schmiedlova (Slovaška) - Gauff (ZDA/6.). V Suzanne Lenglen Areni bo prva igralka sveta, Poljakinja Iga Swiatek, prekrižala lopar s 66., Ukrajinko Lesijo Curenko. Pri moških velja izpostaviti obračuna Rune (Danska/6.) - Cerundolo (Argentina/23.) in Jarry (Čile) - Ruud (Norveška/4.), ki bi "moral" dati skandinavski četrtfinale.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta