Športnik Maribora 2022: Najboljša Katja Fain in Boštjan Kline

Miha Dajčman Miha Dajčman
23.05.2023 21:31

Odeti v slavnostna oblačila so se mariborske športnice in športniki v Hotelu Habakuk družili na zasluženi gala prireditvi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Športna zveza Maribor (ŠZM) je le izpeljala prireditev Športnik Maribor 2022. Spomnimo, pred tedni smo poročali, da zaradi prestavljanja potrditve mestnega proračuna dogodka, na katerem se vsako leto srečajo najboljši športniki iz mesta ob Dravi, ne bo. Predsednik ŠZM Tomaž Barada nam je takrat razlagal, da si mariborski športniki zaslužijo gala prireditev, denarja za organizacijo pa v prvih mesecih leta ni bilo. Nocoj so v Hotelu Habakuk v slavnostnih oblekah le stali pod soji žarometov in se družili še po uradnem delu prireditve.

REUTERS
REUTERS

"Danes smo tukaj zaradi vas, drage športnice in športniki, da vam čestitamo in izkažemo spoštovanje, ker ime našega mesta ponašate širom sveta," je v uvodnem pozdravu dejal voditelj Dejan Vedlin. "Najprej se moram opravičiti, da smo nekoliko pozni s prireditvijo. Zaradi objektivnih razlogov je nismo mogli izpeljati prej. Upam, da nam tega ne zamerite, verjamem, da prireditev ne bo nič manj slovesna. Dejstvo je, da je bilo preteklo leto uspešno za mariborski šport. Naši športniki so nastopali na zimskem in letnem olimpijskem festivalu mladih. Letos, ko ta festival gosti Maribor, bo ta številka še veliko večja. Naši športniki so bili na sredozemskih igrah, tudi na olimpijskih igrah smo imeli predstavnika in predstavnico. Rezultati presegajo vložek v mariborski šport. Včasih se sprašujemo, kako so ti rezultati možni. Razlog je srce Maribora. Imate srce in verjamete v to, da so uspehi možni tudi takrat, ko je najhuje. Upam, da se občina z županom Sašo Arsenovičem zaveda, da mariborski šport potrebuje vsaj toliko denarja, kot ga je imel v preteklosti. Ali še nekoliko več, da bomo te rezultate lahko nadgradili. Verjamem, da volja je, in kjer je volja, je tudi pot," je navzočim povedal Tomaž Barada.

Goste je nagovoril tudi župan Mestne občine Maribor. "V športu ni nikogar, ki bi zmagal na vseh tekmah. Tudi mi skušamo biti boljši, kot nam včasih uspeva. Dogodek, na katerem smo, malo zamuja, tudi izplačila zamujajo, a ne zato, ker bi mi tako želeli. Lahko vas pomirim, da bo vse v najlepšem redu in da gre mesto naprej," je dejal Saša Arsenovič in med drugim kot veliko naložbo v šport v mestu omenil organizacijo Olimpijskega festivala evropske mladine, ki bo v Mariboru julija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta