Sven Šoštarič Karić odhaja v Rusijo

ŠR
11.09.2024 17:51

Šestindvajsetletni branilec, ki je za NK Maribor odigral 84 tekem, bo odslej član ruskega prvoligaša FC Pari Nizhniy Novgorod

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šoštarič Karić meni, da bo rusko okolje dober pokazatelj njegovega znanja in kakovosti.
Sašo Bizjak

Kot so sporočili iz NK Maribor, Sven Šoštarič Karič v zameno za odškodnino zapušča Ljudski vrt in se seli v Rusijo. Njegova naslednja postaja je tamkajšnji prvoligaš FC Pari Nizhniy Novgorod.

"V preteklih mesecih smo imeli več pogovorov z namenom, da bi nadaljevali skupno zgodbo, toda Svenova želja je bila narediti korak naprej in poiskati nov izziv. Glede na njegove dobre igre je bilo zanimanje precejšnje in v daljšem obdobju zadrževati nezadovoljnega igralca bi bilo nesmiselno. Sven je bil ves čas zgled pri igri in profesionalnem pristopu. Vse obveznosti je opravil maksimalno. V Mariboru takšen odnos spoštujemo, zato smo Svenu želeli priti naproti pri tej želji in mu omogočiti prestop. Ob ponudbi, ki jo je prejel, ni bil naš namen, da bi ga ovirali oziroma onemogočali pri odhodu in selitvi v zahtevno, kakovostno ligo. Sven nas, žal, zapušča, a smo bili pripravljeni tudi na ta scenarij, zato se nam je že pridružil Luka Krajnc. Ob sklenitvi dogovora želimo Svenu veliko sreče pri novem izzivu in mu izrekamo veliko zahvalo za storjeno med skupnim obdobjem. Nikoli ne reci nikoli, morda se na naših nogometnih poteh še kdaj srečamo," je o izpeljanem prestopu za spletno stran kluba dejal športni direktor Marko Šuler.

Tekma proti Primorju, še pred reprezentančnim premorom, bo tako zapisana kot 84., zadnja v vijoličastem dresu za 26-letnega branilca: "Odkar sem pred dvema letoma prišel nazaj, sem bil odlično sprejet v čudovito okolje. V domače okolje, katerega imam najraje. Čakal sem le še na tisti poseben trenutek. Žal se ni izšlo, da bi vmes postali prvaki, ampak ostali bodo prečudoviti spomini na skupno obdobje. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem v klubu, trenerjem, s katerimi sem sodeloval, soigralcem, s katerimi sem si delil slačilnico. Od prvega dne po vrnitvi pa vse do zadnjega dne sem se prijetno počutil. Posebna zahvala pa gre navijačem, ki so nas ves čas, tudi v moji prvi sezoni, med težkim obdobjem za klub, spodbujali na vsakem koraku. Vem, da jim ni bilo lahko gledati takšnega Maribora. Ampak zato je Maribor takšen, kot je. Zaradi navijačev, ki so s klubom v dobrem in slabem. Verjamem, da lahko s to podporo moštvo v prihodnje dosega velike uspehe. Prav tako ne dvomim, da lahko ekipa s kakovostjo, ki jo premore, dosega odlične rezultate in v letošnji sezoni vrne naslov prvaka v Ljudski vrt. Moj nov izziv pa sledi v Rusiji. Za nekatere gre morda za nenavadno odločitev, toda menim, da bo igranje v novem okolju dober pokazatelj mojega znanja in kakovosti. Verjamem, da se bom dobro znašel, prilagajanje pa mi bo nekoliko olajšalo spoznanje, da me bo v klubu dočakal slovenski soigralec Luka Vešner Tičić, zato se veselim novega izziva.”

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta