Tekma na Fazaneriji prekinjena, zaradi ekplozije pirotehničnega sredstva poškodovanih šest murašev

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.02.2024 16:38

Mariborčani so na Fazaneriji vodili 2:0, v 57. minuti pa je bil obračun prekinjen zaradi detonacije ekplozivnega sredstva. Poškodovanih kar šest članov Mure.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prekinitev tekme na Fazaneriji.
Miha Dajčman

Nogometni praznik na Fazaneriji, ko so muraši začeli s slavljenjem 100-letnice Mure, je bil po slabi uri igre prekinjen. Mariborčani so bili večji del obračuna boljši tekmec. V 16. minuti je za 1:0 z roba kazenskega prostora zadel Josip Iličić, v 40. minuti pa je prednost vijoličastih povišal Hilal Soudani. Toda v 56. minuti je ob bakladi viol na severni strani stadiona močno počilo. Rezervist črno-belih Niko Kasalo je obležal na tleh, še eden igralec Mure pa se je po eksploziji držal za glavo in stekel do klopi gostiteljev. Po uradni izjavi Mure je eksplozija poškodovala kar šest članov črno-belih, pet nogometašev in kondicijskega trenerja. Sodnik David Šmajc je po nekaj minutah prekinitve nogometaše poslal v garderobo.

Uradni napovedovalec je po polurni prekinitvi sporočil, da se bo tekma po odločitvi delegata, obeh vodstev klubov ter vodje varnosti nadaljevala, ko bodo mariborska organizirana skupina zapustila stadion. Viole navodil niso upoštevale, po opozorilih so huligani nadaljevali s prižiganjem pirotehnike, zato se je delegat odločil, da se obračun ne bo nadaljeval.

Sašo Bizjak

Kakšen bo razplet dogajanja na Fazaneriji, bomo poročali na vecer.com/sport ter v ponedeljkovem Večeru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta