Teniški turnir v Wimbledonu: Zakaj Avstralec nima šans

Borut Planinšič Borut Planinšič
08.07.2022 21:00

Teniški finale na severu Londona ne bo epski spopad z Rafaelom Nadalom. A najbrž bo vseeno po željah navijačev Novaka Đokovića

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po slabem prvem nizu je Novak Đoković našel igro za svoje občudovalce.
EPA

Lov na teniške rekorde je odprt. Novak Đoković gre v wimbledonski nedelji nad Rafaela Nadala, nad njegovih 22 grand slamov. Žal ne v neposrednem dvoboju, s katerim bi morda potešil poparjenost srbskih navijačev, ker je v času Noletovega covid uporništva Rafa pobegnil na plus dve. V finalu Wimbledona bo Srb igral s spočitim divjim fantom Nickom Kyrgiosom. Kaj si o njem misli londonska publika, je bilo jasno, ko je včeraj Đoković premagal domačega matadorja Camerona Norrieja. Samo omenil ga je, pa so se na račun Kyrgiosa s tribun vsuli žvižgi.

Bolj žalosten, osiromašen dan je bil včeraj v Wimbledonu. Dan le enega polfinalnega dvoboja, ko pa je večer prej Rafael Nadal odpovedal spopad s Kyrgiosom. "Večkrat v karieri sem poskušal vztrajati, a očitno bo ta poškodba šla na slabše," je dejal Španec, ki ima natrgano trebušno mišico. Že v četrtfinalu s Taylorjem Fritzem je vzel zdravniški odmor, menda je celo ignoriral poziv očeta in sestre, naj raje odneha. A po zmagi nad Američanom vendarle ni hotel tvegati do konca. "Ne znam si zamisliti, da bi tu dobil še dva dvoboja. S spoštovanjem do samega sebe nočem iti na teren, ne da bi imel možnost za zmago," se je Rafa poslovil od Wimbledona.

Tako sta včeraj igrala le Đoković in Norrie. Letošnji Wimbledon nas je že naučil, da poznejši zmagovalec izgubi vsaj prvi niz. In tokrat ni bilo nič drugače. Toda Nole je, kot skoraj vedno na londonski sveti travi, našel pot nazaj in zmagal z 2:6, 6:3, 6:2, 6:4. "Cameron ni imel kaj izgubiti. In igral je turnir svojega življenja," je Novak Đoković dejal o domačem adutu in požel prvi aplavz. Britanci bodo pač še malo počakali na trofejo, nikamor se jim ne mudi, ko pa je zmagi Freda Perryja (1936) in Andyja Murrayja (2013) ločevalo celih 77 let, nakar je Murray zmagal še leta 2016.

Da je Đokovićev grand slam niz neverjeten, ga je opomnil uradni napovedovalec na severu Londona - igral bo že 32. finale. Osmi wimbledonski. Tu je še norih 27 zaporednih zmag na londonski travi. Toda ... "Proti Kyrgiosu nikoli nisem dobil niti enega samega niza," se je zasmejal Srb. Res je, dvakrat sta leta 2017 igrala na turnirjih ATP, obakrat je z 2:0 zmagal Avstralec. Kaj bo tokrat drugače? "Naj prevladajo moje izkušnje." In tu Kyrgios, prvič finalist, proti šestkratnemu prvaku res nima šans.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta