Tudi brez najboljših še vedno nepremagani

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
06.08.2022 22:08

Slovenska košarkarska reprezentanca je na drugi pripravljalni tekmi pred letošnjim Eurobasketom v Celju po Nizozemski premagala še Črno goro. Bilo je 70:52

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Ščuka se je izkazal z atraktivnimi zabijanji.
Luka Cjuha/dnevnik

Čeprav so Goran Dragić, Vlatko Čančar, Mike Tobey in Edo Murić le spremljali dvoboj ob robu parketa - Luka Dončić pa se ekipi pridruži v ponedeljek -, je pomlajena slovenska reprezentanca v Celju zabeležila še drugo zmago v pripravljalnem obdobju. Po Nizozemski je padla še Črna gora, katere zasedba tudi ni bila popolna.

Pred 3000 gledalci v dvorani Zlatorog so Slovenci udarno začeli in prvo četrtino dobili s kar 23:6. Šele ob prvem dvominutnem odboru so se gostje prebudili in v naslednjih dveh četrtinah ne le stopili prednost, ampak celo povedli. V 28. minuti je namreč Nemanja Radović zadel trojko za 44:43. In ko se je že zdelo, da bo zadnja četrtina prinesla tesno končnico, so Slovenci pod vodstvom organizatorja igre Žige Samarja pritisnili na plin in predčasno totalno razorožili Črnogorce. Končalo se je s 70:52.

Ker je selektor Aleksander Sekulić minutažo precej enakomerno prerazporejal med košarkarje, nihče ni vpisal dvomestnega števila točk. Z devetimi sta bila najboljša strelca Gregor Hrovat in Jurij Macura. Da je bilo vzdušje ob zmagi še bolj vedro, so morali debitanti v reprezentanci pred polnimi tribunami zapeti po eno pesem. Prizanešeno ni bilo niti Macuri in Tobeyju, ki sicer na celjskem turnirju nista debitirala, a priložnosti za petje še nista imela.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta