Uradno: Maribor je predstavil novega napadalca, prvaki so Domžalam plačali odškodnino

Miha Dajčman Miha Dajčman
09.02.2023 13:24

Z vijoličastimi je pogodbo do konca sezone 2024/2025 podpisal 24-letni Avstrijec Arnel Jakupović.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arnel Jakupović je v prvi ligi na 109 tekmah dosegel 32 golov.
Miha Dajčman

Novi napadalec Maribora je Arnel Jakupović, ki je za Domžale v tem prvenstvu na 20 tekmah dosegel dva gola in osemkrat podal zanj. Avstrijec v zadnjem obdobju ni igral v konici napada, v rumenem dresu so ga preizkušali na več položajih v napadalnem delu moštva, zato bo v Ljudskem vrtu konkuriral tudi na drugih igralnih mestih. V minulih tednih je 24-letnik treniral individualno, zato ni pričakovati, da bo za nastope pripravljen že na prvih tekmah pomladanskega dela. Športni direktor Maribora Marko Šuler novinca vidi na položaju napadalca in takoj za napadalcem, tudi Jakupović najraje igra na teh mestih. 

Vijoličasti so po besedah Šulerja Domžalam za Jakupovića plačali minimalno odškodnino. Avstrijec je z Mariborom podpisal pogodbo do konca sezone 2024/2025.

Miha Dajčman

"Glede na dosedanje predstave in njegovo celotno zgodbo smo izkoristili možnost, predvsem pa veliko željo igralca, ki je pred tem zavračal določene ponudbe, da pripeljemo preizkušenega igralca, uporabnega na različnih položajih v ofenzivnem delu moštva. Pozna ligo in klub, v klubu poznamo njega, kar bo olajšalo obdobje prilagajanja. Po odhodu Baturine smo potrebovali novo rešitev v napadu in ob zglednem sodelovanju z Domžalami sklenili dogovor. Vemo, kaj dobimo z njegovim prihodom, Arnel je pomenil tudi trenerjevo željo. V fazi napada prinaša dodatno dimenzijo, kakovost je potrdil prej z goli, v letošnji sezoni z asistencami in lahko pomeni okrepitev za NK Maribor. S potezo, ki je redkost v zdajšnjih časih, ko se je odrekel določeni vsoti denarja v prejšnjem klubu, je potrdil lakoto po uspehu, novem dokazovanju in željo, da postane del naše zgodbe. Z namenom, da prispeva svoj delež in naredi še korak naprej v karieri, saj prihaja v najboljša nogometna leta," je prvega novinca to zimo za klubsko spletno stran predstavil športni direktor Marko Šuler.

"Vesel sem, da smo sklenili dogovor in sem podpisal pogodbo z NK Maribor. Lažje je priti v novo okolje, ki ga dobro poznaš. Na nasprotni strani je bilo vedno težko igrati, a je prav tako izzvalo dodaten motiv, saj se vsi dobro zavedamo, kaj pomeni Ljudski vrt in največji klub v državi. Sicer nisem začel priprav z Domžalami, a sem ves čas samostojno vadil in sem pripravljen ter se lahko takoj pridružim novim soigralcem. Potreboval bom nekaj časa, da se vrnem tudi v tekmovalni ritem, vendar komaj čakam, da začnem novo zgodbo. Pridobil sem že precej izkušenj med dosedanjo kariero, znajdem se v vlogi napadalca, a tudi v ofenzivnem delu zvezne vrste in storil bom vse, da pomagam moštvu po najboljših močeh," o novem izzivu v vijoličastem Arnel Jakupović. 

Nekdanji član Sturma in Empolija ter mladinskih ekip Avstrije Dunaj, Juventusa in Middlesbrougha je v slovenski prvi ligi na 109 tekmah dosegel 32 golov. Po odhodu Roka Baturine ter posoji Vladana Vidakovića in Danijela Šturma je Jakupović prva okrepitev Maribora to zimo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta