V stožiškem blatu boljši Francozi, Olimpija brez možnosti za pomlad v konferenčni ligi

Miha Dajčman Miha Dajčman
30.11.2023 21:10

V razmočenih Stožicah nogometaši Olimpije še drugič v skupinskem delu konferenčne lige z 0:2 izgubili proti Lillu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nemanja Motika in soigralci so v konferenčni ligi na peti tekmi doživeli četrti poraz. Foto. Nike Erik Neubauer/Dnevnik
Nik Erik Neubauer/Dnevnik

Razmere v Stožicah niso omogočale dobre nogometne predstave. Zelenica ljubljanskega stadiona je že dlje časa v slabem stanju, danes jo je dodobra namočilo še deževje in tekma Olimpije z Lillom je bila celo pod vprašajem. Organizatorji so na delu igrišča ob novinarski in častni tribuni vodo odstranjevali celo z brisačami. Sodnik Sven Jablonski se je po testu odboja žoge vseeno odločil, da bo tekma odigrana. V blatnih in mokrih razmerah, ko se je žoga nepričakovano odbijala in ustavljala, so se bolje znašli favorizirani Francozi. Olimpija je s porazom dokončno zapravila možnost, da bi se prebila v izločilne boje konferenčne lige, ob tem so v skupini A pri Klaksviku slavili še nogometaši Slovana Bratislave, ki bodo ob Francozih tudi spomladi igrali v Evropi.

Tekmo v znova skromno obiskanih, a glasnih Stožicah so zeleno-beli začeli solidno, nato pa hitro, po prvi nevarni akciji gostov, prejeli gol. V 15. minuti je po desni strani je prodrl Edon Zhegrova in meril z levico, njegov strel pa je proti golu gostov preusmeril Remy Cabella. Strel je vratar Olimpije Denis Pintol odbil, vezist pa je žogo iz neposredne bližine poslal za hrbet 23-letnika.

Nik Erik Neubauer/Dnevnik

Olimpijini streli so bili nenatančni ali pa Lucas Chevalier z njimi ni imel veliko dela. Na drugi strani je bil Pintol večkrat na preizkušnji. V 55. minuti je po zmedi v kazenskem prostoru zmajev gol dosegel Yusuf Yazici, a je po posredovanju VAR-a sodnik dosodil prepovedan položaj. V 75. minuti pa je Yaziciju po neodločnosti ljubljanske obrambe le uspelo povišati na 2:0.

"Zaslužena zmaga Lilla. Pokazali so več. Ponosen sem na fante, borili smo se, imeli smo nekaj priložnosti. Če želiš zmagati na takšno tekmo, moraš imeti nekaj sreče in izkoristiti ponujene priložnosti, kar nam ni uspelo. Verjamem, da nam bodo te izkušnje v prihodnosti prišle prav ter da bomo v prihodnji sezoni v Evropi boljši," je za Kanal A dejal trener Olimpije Zoran Zeljković. Snovalec taktike zeleno-belih ni skrival razočaranja nad katastrofalnim stanjem igrišča v Stožicah. "To je naš nacionalni stadion, predstavlja celotno državo. Verjamem, da se bomo odzvali in med zimskim premorom popravili igrišče, ker tako kot izgleda zdaj, ne pelje nikamor."

Nik Erik Neubauer/Dnevnik

"Težka tekma na zahtevnem terenu. Vedeli smo, da bo tako. Igrišče ni dopuščalo veliko igre, morali smo igrati na preskok. V prvem polčasu nam je še nekako šlo, nismo pa prišli do stoodstotnih priložnosti, da bi zadeli. Prejeli smo gol po sreči gostov. V drugem delu smo pritisnili, a padli po drugem prejetem golu. Moramo se naučiti nekaj s te tekme, iti na Slovaško odigrati še zadnjo tekmo in upati na najboljši razultat," pa je povedal branilec Marcel Ratnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta