(VIDEO) Dallas še nima zagotovljene končnice: Dončić blizu trojnega dvojčka, a je bilo premalo za zmago

STA, M.R.
30.03.2023 07:12

Košarkarji Dallasa so v Philadelphii klonili s 108:116. Ekipa Luke Dončića je trenutno na 11. mestu v zahodni konferenci in nima zagotovljenega mesta v končnici. V noči na nedeljo bo Dallas gostoval v Miamiju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Joel Embiid ob bloku Luke Dončića
USA TODAY Sports

Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za teksaško ekipo v dobrih 37 minutah dosegel 24 točk, deset skokov in osem podaj.

V mestu bratovske ljubezni sta bila pri domači zasedbi najbolj učinkovita Joel Embiid in James Harden. Kamerunski center je za zmago prispeval 25 točk in devet skokov, ameriški branilec pa 15 točk in 12 podaj.

Pri teličkih, ki so si v prvem polčasu priigrali 12 točk prednosti, je bil drugi najbolj učinkoviti igralec Kyrie Irving s 23 točkami.

"Še imamo možnosti za preboj v končnico. In dokler je tako, ne smemo obupati," je po porazu v Philadelphii za spletno stran teksaškega kluba dejal 24-letni Dončić.

Prva polovica tekme v Wells Fargo Centru v Philadelphii je minila po željah košarkarjev iz Teksasa, ki pa se jim je povsem zalomilo v zadnji četrtini. V zadnjih 12 minutah tekme so zadeli le sedem od 19 metov ter izgubili kar šest žog.

Dallas je na dosedanjih tekmah dosegel 37 zmag in doživel 40 porazov. Po Miamiju se bo pomeril še z Atlanto, Sacramentom, Chicagom in San Antoniom.

Minnesota na sedmem mestu ima razmerje zmag in porazov 39-37, Los Angeles Lakers in New Orleans 38-38, desetouvrščena Oklahoma pa 38-39. Utah (36-40) na dvanajstem mestu ima zmago manj od Dallasa.

Luka Dončić
USA TODAY Sports

Dragić brez koša

Milwaukee je v gosteh premagal Indiano s 149:136. Najbolj učinkovit igralec na parketu je bil Jrue Holiday, ki je dosegel 51 točk, kar je njegov najboljši strelski izkupiček v severnoameriški ligi NBA.

Grk Giannis Antetokounmpo je dosegel dosegel trojni dvojček (38 točk, 17 skokov in 12 podaj), slovenski branilec Goran Dragić pa se v 4:42 minute ni vpisal med strelce.

Pri Indiani je novinec Bennedict Mathurin dosegel 29 točk.

V noči na četrtek sta zmagala oba neposredna tekmeca Dallasa za preboj v končnico. Los Angeles Lakers so v Chicagu slavili s 121:110, Oklahoma pa je doma premagala Detroit s 107:106

, Utah pa v gosteh San Antonio s 128:117. Praznih rok je ostala Minnesota, v Phoenixu je izgubila s 100:107.

Pri jezernikih je bil najbolj učinkovit Anthony Davis z 38 točkami in desetimi skoki, medtem ko je LeBron James dosegel 25 točk. Pri bikih se je izkazal Črnogorec Nikola Vučević z 29 točkami, 12 skoki in šestimi asistencami.

Oklahoma je po hudem boju na kolena spravila Detroit, odločilni točki pa je v zadnji sekundi prispeval novinec Jalen Williams, s 27 točkami tudi najbolj učinkovit igralec domače zasedbe.

Igralec Utaha Talen Horton-Tucker je bil z 41 točkami prvo ime dvoboja v San Antoniu. Na tekmi v Phoenixu je Devin Booker za domače dosegel 29 točk, povratnik po poškodbi Kevin Durant pa je za zmago prispeval 16 točk in osem skokov.

Na sporedu so bile še štiri tekme. Brooklyn je doma premagal Houston s 123:114, New York je bil boljši od Miamija s 101:92. Los Angeles Clippers so zmagali v Memphisu s 141:132, Sacramento pa visoko v Portlandu s 120:80.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta