(VIDEO) Hladna in jasna noč razveselila organizatorje Zlate lisice, ki so za tekmo pripravili edinstveno novost

Miha Dajčman Miha Dajčman
06.01.2023 12:23

Ugodne vremenske razmere - stopinje pod lediščem in jasno nebo - so poskrbele za nasmehe na obrazih zjutraj v Podkorenu. Na in ob progi organizatorji pripravljajo še zadnje malenkosti, tudi novost v svetovnem pokalu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Lednik je na 59. Zlati lisici prvič v vlogi generalnega sekretarja. 
Miha Dajčman

Pred osmo zjutraj je bilo v ciljni areni v Podkorenu živahno, prisotni pa dobre volje. Pod pancarji pripravljalcev proge je škripalo, kar je bil dober znak. Ponoči so se temperature ob jasnem nebu spustile pod ledišče, prav tega so si želeli organizatorji 59. Zlate lisice. Po kratkem jutranjem pogovoru in razdelitvi dela je bilo hitro potrebno zavihati rokave.

"Zaključujemo priprave na jutrišnjo tekmo. Potrebno je dokončati infrastrukturo ob progi in pripraviti progo," nam je na poti s sedežnico na vrh Vitranca razlagal generalni sekretar Zlate lisice Gregor Lednik. Ob 11. uri so šli na tekmovališče postavljalci proge. Po smučišču smo se morali spustiti z oddrsavanjem snega, smučanje naravnost ali vjuganje po strmini je bilo zaradi želje po vzdrževanju čim boljše podlage prepovedano.

Priprave na Zlato lisico: Ko je Mayr prišel v dolino, jim je odleglo

Kot že večkrat v zgodovini Zlate lisice so tudi tokrat organizatorji poskrbeli za novost na tekmah svetovnega pokala. Alpske smučarke se bodo na progo podale iz štartne hišice, ki je sestavljena iz led zaslonov. "Prvič bo na tekmah svetovnega pokala v tehničnih disciplinah uporabljen 'led štart', kar pomeni, da se bo na zaslonu na startu pred nastopom vsake tekmovalke pojavila njena fotografija, mesto na zaslonu pa imajo tudi sponzorji. Gre za komplicirano zadevo zaradi prevoza in montaže. Vemo, da smo imeli težave s snegom, zato je bila logistika za nas, Fis in njihove podizvajalce velik zalogaj," je pojasnil Lednik. Kako so zaslone prepeljali na vrh strmine? "S teptalnikom, ki se je peljal okoli proge, smo kose spravili na vrh, nato pa smo jih nosili po smučišču. Konstrukcijo smo iz doline prepeljali s sedežnico," nam je izdal Lednik.

Ob 18. uri bo v Kranjski Gori javni žreb štartnih številk s koncertom mariborskega reperja Emkeja

Več o zakulisnem dogajanju v Kranjski Gori v petkovem in sobotnem Večeru. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta