(VIDEO) Mladi Schumacher doživel hudo nesrečo na dirki, poškodoval si je hrbtenico

M.R.
13.10.2022 16:16

Čeprav se je na prvi pogled zdelo, da jo je David Schumacher odnesel brez poškodb, se je pozneje izkazalo, da se bo moral za nekaj časa umakniti iz sveta avtomobilskega športa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice nesreče, v katero je bil vpleten tudi David Schumacher.
Profimedia

Gre za 20-letnega sina Ralfa Schumacherja in nečaka morda celo največjega dirkača v zgodovini formule 1 Michaela Schumacherja. Nesrečo je doživel na dirki Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) zadnji konec tedna na najbolj znani nemški dirkaški stezi Hockenheim.

V enem izmed zavojev je mladi Schumacher trčil s Thomasom Preiningom, pri čemer sta oba končala v zaščitni ogradi. Zdelo se je, da jo je David Schumacher skupil precej huje, saj je njegovo vozilo nekontrolirano drselo še več sto metrov. Med njunim silovitim trčenjem je s steze zletel še en voznik, njegov vozilo pa je pri tem tudi zagorelo, kljub temu pa jo je on odnesel brez vsakršnih poškodb.

Sprva se je zdelo, da jo je tudi mladi Schumacher odnesel brez poškodb, saj ga je pregledal zdravnik, ki ni odkril nič hujšega. Pozneje pa je doma začutil bolečine v hrbtu in se odpravil v bolnišnico, kjer so odkrili, da ima poškodovano hrbtenico. Odkrili so mu poškodbo vretenca, zaradi česar bo kar šest tednov trajalo njegovo okrevanje, ki vključuje tudi popolno mirovanje.

K sreči pa v tem obdobju ne bo izpustil nobene tekme, saj se je ravno končala tekoča sezona.

David Schumacher se sicer ne more pohvaliti z vidnim rezultati v omenjenem tekmovanju. V tej sezoni ni osvojil nobene točke in je precej daleč od dosežkov svojega očeta, ki je bil s šestimi osvojenimi dirkami za Grand Prix cenjen voznik formule 1.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta