(VIDEO) Slovenija tokrat močnejša od Nemcev in ostaja v boju za prvo mesto v skupini

STA, M.R.
06.09.2022 22:33

Slovenija je na predzadnji tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva premagala nemško reprezentanco z izidom 88:80.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Dončić in Daniel Theis
EPA

Luka Dončić je pokazal svoje razkošno znanje in ob 36 točkah (met 14:25, trojke 2:8) ujel deset odbitih žog ter zbral štiri podaje. Goran Dragić, ki je na parketu preživel skoraj 32 minut, je dosegel 18 točk (met 7:14), Mike Tobey, ki se je po uvodnem šoku hitro vrnil na igrišče in igral 25 minut, pa je vknjižil deset točk in osem skokov.

Najbolj učinkovit Nemec je bil Dennis Schroder
Reuters

Po spodrsljaju proti BiH so pred več kot 18.000 gledalci v dvorani Lanxess le premagali Nemčijo, ki je bila v pripravljalnih tekmah boljša od naših košarkarjev.

Jaka Blažič
Reuters

Slovenijo v sredo ob 17.15 čaka še zadnja tekma v predtekmovanju proti Franciji, ki bo odločala o prvem mestu v skupini B. Zmagovalec se bo v osmini finala v Berlinu v soboto, 10. septembra, pomeril s četrtouvrščeno reprezentanco iz skupine A, v kateri sta krog pred koncem na vrhu Španija in Turčija, z izkupičkom 2-2 sledita Črna gora in Belgija, Gruzija ter Bolgarija pa imata eno zmago.

Slovenski košarkarji so proti Nemčiji znova pokazali svoj pravi obraz. Z jekleno obrambo in potrpežljivo, organizirano igro v napadu so kljub bizarni poškodbi Mika Tobeyja ob uvodnem skoku za žogo, ko je ta doskočil na nogo sodnika in z zvitim gležnjem odšepal v slačilnico, od prve minute dalje narekovali ritem.

Luka Dončić v boju z Johannesom Thiemannom
Reuters

Nemčija, ki je pred desetimi dnevi slovenskim košarkarjem prisolila zaušnico v kvalifikacijah za SP, je vodila le z 2:0. V prvi četrtini je zmogla komaj pet košev iz igre, v prvem polčasu pa enajst. Slovenija je na začetku druge četrtine prvič povedla z dvomestno prednostjo (24:14), v 14. minuti pa je bila njen naskok že 31:17.

Tekma seveda s tem še zdaleč ni bila odločena. Nemci so v tretji četrtini večkrat prišli na koš ali dva zaostanka, toda Slovenija pod vodstvom Luke Dončića tekmeca bližje ni spustila. Na začetku zadnje četrtine je znova povedla za deset (65:55), v 36. minuti z 78:66 in tekmo v živčni končnici uspešno pripeljala do konca.

V dvorani je bilo tudi veliko število slovenskih navijačev.

Pri Nemcih je največ točk dosegel Dennis Schroeder (19).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta