Zgodovinski uspeh nogometašev Bistrice

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
22.05.2022 04:30

Nogometno moštvo Bistrice se je uvrstilo v drugo slovensko ligo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavje po dosežku
Aleš Kolar

Nogometaši Kety Emmi Bistrice so dosegli zgodovinski uspeh. Po zmagi proti Šampionu v Celju so si že tri kroge pred koncem prvenstva v tretji slovenski ligi - vzhod zagotovili naslov prvakov in uvrstitev v drugo slovensko ligo. Trener Bistrice Simon Dvoršak po odločilni zmagi ni skrival zadovoljstva. "Sezona je šla v smer, kakršno smo si lahko le želeli. Jeseni smo startali fenomenalno, med igralci se je ustvarila prava kemija. Pridno smo nabirali točke in naredili zalogo, ki nam je zdaj prišla zelo prav. To je velik uspeh, ekipa si je po dveh letih garanja resnično zaslužila preskok na višji nivo. Upam na vse najboljše," pravi slovenjebistriški strateg.

Odločilni zadetek za zmago z 2:1 proti Šampionu je dosegel Lan Vidmar. "Hvala bogu. Prvenstvo smo rešili že pred zaključkom. Po izgubljenih tekmah nam ni bilo lahko. Sestavili smo se in znova zaigrali, kot znamo. Druga liga je super popotnica in nagrada za dobro delo," poudarja Vidmar, ki je kariero začel v NK Bistrica. Tudi vratar Jaka Dabanovič je nogometno pot začel pri Bistrici. "Čakali smo tekmo, s katero bomo lahko zaključili boj za drugo ligo. Čutili smo pritisk, tekma je bila težka, nismo je najbolje odigrali, a na koncu je najbolj pomembno, da smo osvojili tri točke in končno potrdili prvo mesto. Glavno je, da je klub iz tretje lige napredoval v drugo, kar je za nas in celoten klub velik uspeh," navdušeno pove Dabanovič.

V prvenstvu je pomembno delo v obrambi opravil Rok Rozman. "Letošnja sezona je bila težka, na koncu pa se je vse izplačalo. To je super dosežek za klub in celotno nogometno okolje," pravi Rozman. Svoj delež k velikemu uspehu bistriškega nogometa je prispeval tudi Gal Dvoršak. "Zelo dobra sezona. Bilo je sicer nekaj padcev, menim pa, da smo vseeno dominirali skozi celotno prvenstvo. Tudi to, kar se je dogajalo v zadnjih krogih, se zgodi. Pomembno je, da smo šli preko tega in da je naslov zasluženo naš. Mislim, da se še ne zavedamo povsem tega dosežka. To je tudi pokazatelj dobrega dela v klubu in nagrada za našo konstantnost v zadnjih dveh sezonah. Na koncu nas je nogomet nagradil," je sezono povzel Dvoršak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta