Člani in članice PGD Talum Kidričevo pripravili Dan z gasilci

ŠTR
07.09.2024 04:11

S takšnimi dogodki želijo pritegniti čim več novih članov in poskrbeti, da operativna enota ostane številčno močna

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
PGD Talum Kidričevo prostovoljni gasilci
Arhiv Društva

Že četrtič zapored so člani in članice PGD Talum Kidričevo organizirali dogodek Dan z gasilci. "Z njim želimo našim občanom približati delo gasilcev in jih navdušiti nad gasilstvom - eno najplemenitejših oblik prostovoljstva. Za nami je še ena uspešna in bogata sobota, polna zanimivih, zabavnih in poučnih doživetij," so sporočili.

Na dogodku so pripravili vrsto aktivnosti, vključno z zabavnimi gasilskimi igrami, predstavitvijo vozil in opreme ter vožnjo z dvižno ploščadjo. Demonstrirali so reševanje predmetov iz zadimljenega prostora, izvedli vajo temeljnih postopkov oživljanja in pokazali pravilno gašenje začetnega požara. Obiskovalci so se lahko seznanili tudi z delom Poklicne gasilske enote Celje. Najmlajši so se udeležili vožnje z ziplinom, spoznali delo policistov konjenikov ter prejeli praktične nagrade in slastne palačinke.

Vodja mladine v PGD Talum Kidričevo Iva Cizerl Ferčec je pojasnila, zakaj se v društvu odločajo za izvedbo takšnih dogodkov: "Kot prostovoljno gasilsko društvo tretje kategorije, ki deluje na območju industrijske cone Talum, nismo nameščeni v tipičnem gasilskem domu, kar nas morda naredi manj zanimive za mladino. S takšnimi dogodki želimo pritegniti čim več novih članov in poskrbeti, da naša operativna enota ostane številčno močna. V prvi polovici tega leta smo že imeli 43 intervencij, zato je ključno, da ohranimo zadostno število članov."

"Zahvaljujemo se Zdravstvenemu domu Ptuj, Poklicni gasilski enoti Celje in Policijski postaji vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor, da so se odzvali našemu vabilu. Iskrena hvala tudi vsem, ki ste nas počastili z obiskom, in sponzorjem, ki so podprli naš dogodek," je še zapisala Ines Belšak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta