Odprtje razstave v Ormožu: Vino na Meji/Vino na granici

DLŽ
06.02.2024 11:00

Pokrajinski muzej Ptuj Ormož in Zgodovinski arhiv na Ptuju danes vabita v Grajsko pristavo Ormož na odprtje mednarodne razstave, posvečene vinu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razstava je posvečena pridelavi in uporabi vina na obeh straneh slovensko-hrvaške meje.
arhiv muzeja

Pokrajinski muzej Ptuj Ormož in Zgodovinski arhiv na Ptuju danes, 6. februarja, ob 17. uri vabita na slovesno odprtje ter ogled razstave Vino na Meji/Vino na granici v Beli dvorani Grajske pristave Ormož.

Posvečena je vinu, ki je kulturno močno zvezano z zemljo in ljudmi obravnavanega območja, pojasnjujejo v vabilu: "Tako na slovenski kot na hrvaški strani meje pridelujemo in konzumiramo zelo podobno vino, kar je zagotovo rezultat skupnega zgodovinskega izročila in tudi sodobnih trendov." Razstavo na 20 panojih spremlja slikovno bogato opremljen katalog.

Razstava Vino na Meji/Vino na granici je rezultat skupnega dela treh slovenskih  arhivov, in sicer Zgodovinskega arhiva na Ptuju, Pokrajinskega arhiva Maribor in Zgodovinskega arhiva Celje ter treh hrvaških - Državnega arhiva za Medžimurje, Državnega arhiva u Varaždinu in Državnega arhiva u Zagrebu. Delovno so se poimenovali SIHeR in so edinstven primer sodelovanja arhivov v širši regiji. Na ogled bo do 10. maja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta