OŠ Ivanjkovci: Na športnem dnevu skupno naredili 6090 sklec

Luka Lovrec
22.09.2024 03:00

V sklopu praznovanja Krajevne skupnosti Ivanjkovci šola vsako leto pripravi drugačno športno vsebino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tek trojk je povezal ekipe.
OŠ Ivanjkovci

Na OŠ Ivanjkovci je bil minulo sredo nepozaben športni dan, ki je v duhu gesla Gibajmo se skupaj povezal učence, starše, stare starše, brate, sestre in zaposlene. Gre za že tradicionalen dogodek, ki spodbuja gibanje in medgeneracijsko sodelovanje, letos je s številnimi aktivnostmi in dobro voljo presegel pričakovanja. Osrednji del dogodka je bil Tek trojk, ki je na noge spravil kar 33 ekip. Trojke so sestavljene po željah – učenci so tekli z družinskimi člani, prijatelji ali sošolci. Štirikilometrska proga je vključevala postaje z osvežilnimi pijačami, najmlajši in telesno manj pripravljeni so se z veseljem pridružili različnim igram.

Dogodek se je pričel s skupinskim ogrevanjem na glavni cesti in na avtobusni postaji, nato je bil start teka, ki so ga vsi nestrpno pričakovali. Tek je minil v duhu športnega sodelovanja, prijateljstva in medsebojne spodbude, na cilju pa so vse pričakale bogate kulinarične dobrote. Druženje ob okusni hrani je poskrbelo, da se je vzdušje še dodatno razživelo, otroci pa so bili še vedno polni energije.

Ena najbolj zabavnih atrakcij dneva je bil zagotovo srečelov. Za srečko je moral vsak udeleženec narediti deset sklec. Koliko srečk boš zbral, je bilo torej povsem odvisno od tvojih fizičnih sposobnosti in volje. Skupno so vsi učenci in starši naredili 6090 sklec. Nato so izžrebali tri srečne nagrajence, najboljšim trojkam so podelili priznanja. Dogodek je bil pravi uspeh in že zdaj si vsi želimo, da bo naslednje leto udeležba še večja. Znova smo dokazali, da je gibanje v družbi tistih, ki jih imamo radi, še slajše in bolj zabavno. Z veseljem že nestrpno pričakujemo naslednje leto, ko bomo spet skupaj tekli, se zabavali in gradili še močnejše vezi med učenci, starši in širšo skupnostjo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta