Pri Hoferju in Lidlu v Hočah, ob vpadnici v Maribor, naj bi urinirali vsevprek, v trgovinah tega ne zaznavajo

Damijan Toplak Damijan Toplak
06.12.2023 10:40

Bralec je opozoril na domnevni nenavadni "običaj", zato smo za pojasnila prosili oba trgovca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lidlova trgovina v Hočah
Sašo Bizjak

V uredništvo Večera je klical bralec iz Hoč pri Mariboru in nas opozoril, da naj bi tam veliko moških uriniralo pri trgovinah Lidl in Hofer ob cestni vpadnici v Maribor. Po njegovih besedah naj bi nevestneži menda urinirali kar po avtomobilskih gumah pa po stenah in steklih trgovin. Na predstavnike obeh trgovskih družb, Hofer trgovina in Lidl Slovenija, smo zato naslovili vprašanje, ali in kako nameravajo to urediti - morda s postavitvijo dixija, torej premičnega WC-ja, ker nobena od omenjenih poslovalnic namreč nima toaletnih prostorov za stranke.

Pri Hoferju pojasnijo, da jim je izjemno pomembno, da se kupci v njihovihh trgovinah počutijo dobro in jim nakupovanje predstavlja prijetno izkušnjo. Omenjena situacija jim sicer ni znana, lahko pa vsi kupci v vseh njihovih poslovalnicah vedno zaprosijo za uporabo toaletnih prostorov, ki so sicer primarno namenjeni sodelavkam in sodelavcem Hoferja. Pri Lidlu prav tako niso zaznali situacije, ki jo sicer omenja naš bralec: "Redno preverjamo in tudi čistimo tako notranjost trgovine kot tudi njeno okolico in nikoli nismo opazili tovrstnih madežev na fasadi in/ali steklih. Vsekakor bomo tako postopali tudi v prihodnje, in če bomo opazili, da se to, kar omenjate, dogaja, ustrezno odreagirali. V naših trgovinah, glede na njihovo površino, nimamo na voljo sanitarij, v nujnih primerih pa naši zaposleni omogočijo stranki obisk sanitarij za zaposlene." 

Tako nam ostane ugibanje, ali držijo trditve bralca, da očitno na omenjenih lokacijah v Hočah urinirajo tisti, ki v prvi vrsti sploh ne nakupujejo v obeh trgovinah, ampak tam verjetno le parkirajo avtomobile in nadaljujejo s potjo bodisi v Avstrijo ali v Ljubljano. Morda pa nočni vandali, čeprav ima, vsaj Hofer, kot nam je znano, izven svojega delovnega časa parkirišče zaprto, tako je tudi na Teznem, ko je odprt v nedeljo bolšji sejem in je tam krepko premalo parkirišč za vse obiskovalce.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta