Čigave so te modre oči? Dvajset let je minilo od njegovega srhljivega filmskega uspeha

Saša Britovšek Saša Britovšek
12.08.2019 11:21

Igralec, ki smo ga pred dvajsetimi leti spoznali v srhljivki Šesti čut, ima danes 31 let, za seboj dolg seznam filmskih in televizijskih vlog, a uspeha, kot ga je doživel s soigralcem Bruceom Willisom, ni nikoli ponovil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Haley Joel Osment 
Profimedia

Kdo bi rekel, da je minilo 20 let, odkar smo strmeli v oči osemletnika, ki nas je gledalce držal v napetosti vse do konca srhljivega filma in nas nato popolnoma šokiral? Film, v katerem sta neobičajni dvojec zaigrala Bruce Willis in Haley Joel Osment, je bil Šesti čut. Delo, takrat komaj 28-letnega scenarista in režiserja M. Nighta Shyamalana, je s svojim uspehom presenetilo filmsko industrijo, saj je bil nominiran za kar šest oskarjev in postal drugi najbolj dobičkonosen film tistega leta s kar 672 milijoni dolarjev dobička. Za vlogo dečka, ki "vidi mrtve ljudi", se je potegovalo veliko talentiranih mladeničev, a na sami avdiciji je bil menda Haley, ki ga je na vlogo pripravljal oče igralec Eugene Michael Osment, brez prave konkurence. Ko ga je režiser spoznal in videl igrati, je svoji ekipi povedal, da če vloge ne dobi Haley, ne želi posneti tega filma. Nad igro v Šestem čutu pa ni bil blazno navdušen Willis, saj je jo je moral odigrati za kazen. Leto prej je studiu Walt Disney "pridelal" strošek 17 milijonov, ko se je v filmu Broadway Brawler preizkusil kot producent in igralec, a filma nikoli niso posneli do konca. V isti kazni sta bila tudi filma Armageddon in Mulc (The Kid). 

Bruce Willis in Haley Joel Osment sta leta 1999 navdušila filmski svet s Šestim čutom. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta