(FOTO) Ena najbolj znanih manekenk na svetu sporočila: 7 let ni imela menstruacije, zdaj je uspela zanositi

A.L.
29.05.2020 17:55

"Moje življenje je bilo sestavljeno iz nenehnih, vsakodnevne telovadbe in zelo strogega dietnega prehranjevanja."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nizozemska manekenka in Victorijin angelček Romee Strijd je sledilcem na Instagramu sporočila veselo novico. S partnerjem Laurensom Van Leeuwenom pričakujeta prvega otroka, a pot do zanositve je bila vse prej kot lahka.  
{instagram}https://www.instagram.com/p/B916F_zIZiQ/{/instagram}
24-letna manekenka je v objavi priznala, da kar sedem let ni imela menstruacije, vzrok za to pa je izvedela šele pred dvema letoma. Takrat so ji zdravniki diagnosticirali sindrom policističnih jajčnikov, ginekološko motnjo, ki povzroča motnje v menstrualnem ciklu, lahko tudi neplodnost.
{instagram}https://www.instagram.com/p/CAvVHSIsRmT/{/instagram}
Romee Strijd je v objavi zapisala, da jo je to povsem potrlo, imeti družino s partnerjem je bila njena velika želja. O sindromu policističnih jajčnikov je začela raziskovati tudi sama in ugotovila, da pri njej ne gre za klasično ginekološko motnjo. "Moja težava je nastala, ker je bilo moje telo v nenehno izpostavljeno stresu," je zapisala in ob tem dodala, da stresa sama sicer nikoli ni občutila. "Moje življenje je bilo sestavljeno iz nenehnih, vsakodnevne telovadbe in zelo strogega dietnega prehranjevanja," je bila odkrita z več kot 6 milijonov sledilcev. Na neki točki je bila, kot pravi, presuha in telesno izčrpana, da bi lahko njeno telo nemoteno delovalo.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B8T89QclJhB/{/instagram}
{instagram}https://www.instagram.com/p/B9W0jUklPfR/{/instagram}
Zaradi velike želje po zanositvi je korenito spremenila svoj življenjski slog, omejila visoko intenzivne treninge in prenehala z omejevanjem hrane. "Srečna sem, da sem lani novembra znova dobila menstruacijo, zdaj pa bomo kmalu tričlanska družina," je zapisala.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B6LWiUOlul5/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta