(FOTO) Škandal pri sosedih: Na naslovnici revije mladoletna nogometaševa hči v kopalkah, primerjajo jo z njeno mamo

A.L.
25.08.2020 15:54

Naslovnico so označili za nespodobno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V Italiji odmeva po mnenju mnogih neprimerna naslovnica revije Gente. "Neupoštevanje otroštva in najstništva," trdi Elisabetta Scala, predsednica italijanskega gibanja za starše, in opozarja, da vse skupaj meji na pedofilijo. Gre namreč za naslovnico, na kateri je poleg upokojenega italijanskega nogometaša Francesca Tottija tudi njegova 13-letna hči. Ta je v kopalkah, fotografirana v hrbet, naslov pa namiguje, da je v tem položaju videti skoraj kot njena mama Ilary Blasi.
{instagram}https://www.instagram.com/p/CERXI_tA46f/?utm_source=ig_embed{/instagram}
Tuji mediji pišejo, kako ironično je ob tem tudi to, da je 13-letnica na fotografiji zamegljena, da bi s tem obvarovali njeno zasebnost. Naslovnica je izzvala burne reakcije Italijanov, tamkajšnje društvo novinarjev je prejelo številne pritožbe. Nad naslovnico sta ogorčena tudi Totti in Blasijeva.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BxamE5Zln90/?utm_source=ig_embed{/instagram}
"Zavedamo se, kako zelo je starša to prizadelo, s tem je porušena njihova zasebnost, intima. Jasno nam je, da želita otroke zaščititi pred radovednimi in zlobnimi očmi. To, kar se je zgodilo, je nedostojno in nespodobno," je dejala Scala in opozorila, da je potrebno tovrstno prakso nemudoma ustaviti.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B6v6o0Nltpe/?utm_source=ig_embed{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta